Vynikající rybí salát z taženého masa

Vynikající rybí salát z taženého masa
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6OO–700 g štiky (nebo třeba okouna)
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku se solí rozetřený
  • čerstvá citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce nasekaných lístků petržele

Na vývar:

  • Voda
  • 1 dl bílého vína
  • 2 kolečka citronu
  • 2 bobkové listy
  • několik zrnek pepře
  • 2 snítky estragonu

Postup receptu

  1. Štiku očistíme, vykucháme, vyjmeme žábra a ve vývaru z uvedených ingredienci uvaříme
  2. Ryby vždy vaříme táhnutím, tedy na velmi mírném ohni, aby voda byla jen na pokraji varu
  3. Táhneme ji asi 30 minut
  4. Vyjmeme, necháme trochu zchladnout a odstraníme kůži
  5. Po úplném zchlazení obereme maso, vyjmeme všechny kostičky a maso po „šupinkách” rozděláme
  6. Do olivového oleje dáme rozetřený česnek, citronovou šťávu, petržel, pepř a vidličkou smícháme maso v míse s touto směsí
  7. Přesné množství oleje a citrónu není dané, každý dle vlastní chuti si salát dochutí sám
  8. Finálně by salát měl vláčný, a ne příliš kyselý a „olejovatý”, musí být zachována delikátnost jemného masa
  9. Po dohotovení nechte ještě dozrát v chladničce cca 2 hodiny
  10. Podáváme s toasty z bagety

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X