Rybí salát

Rybí salát
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Tento recept byť určený na štiku
  • může být realizovaný s jakoukoliv dravou rybou
  • včetně menších jako jsou na příklad okouni.

    6OO-700 gr štiku,
    olivový olej,
    1 stroužek česneku se soli rozetřený,
    čerstvou citronovou šťávu,
    1 polévková lžice nasekaných lístku petržele,
    několik zrnek.

    Na vývar
    Voda,
    1 dl bílého vína,
    2 kolečka citronu,
    2 bobkové listy,
    několik zrnek pepře,
    2 snítky estragonu (fakultativně).

Postup receptu

  1. Štiku očistíme, okucháme, výjmeme žábra a ve vývaru z uvedených ingredienci uvaříme
  2. Ryby vždy vaříme táhnutím, tedy na velmi mírném ohni, aby voda byla jen na pokraji varu
  3. Táhneme ji asi 30 minut
  4. Výjmeme necháme trochu zhladnout a ostraníme kůži
  5. Po uplném zchlazení obereme maso, výjmeme všechny kostičky a maso po „šupinkách“ rozděláme
  6. Do olivého oleje dáme rozetřený česnek, citronovou štávu, petržel, pepř, vidličkou smícháme a maso v míse s touto směsi polejeme a jemně smícháme
  7. Přesné množství oleje a citrónu ůmyslně neupřesňuji, aby každý dle vlastní chuti si salát dochutil sám
  8. Finálně by salát měl vláčný a ne příliš kyselý a „olejovatý“ musí být zachována delikátnost jemného masa
  9. Po dochotovení nechte ještě dozrát v chladničce cca 2 hodiny
  10. Podáváme s toasty z bagety

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X