Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky rybího filé,1 stroužek česneku,16 menších žampionů,1-2 chilli papričky,1 lžíce oleje( může být olivový )
- špetka cukru,1 lžička citrónové šťávy,2 vejce,hladká mouka a strouhanka na obalení
Postup receptu
- Plátky filé rozmrazíme a osušíme
- Žampiony oloupeme a rybu nakrájíme na stejně velké kousky
- Česnek oloupeme a nastrouháme
- Chilli papriky omyjeme,odstraníme zrníčka a nakrájíme najemno
- V misce smícháme česnek,papričky,olej,cukr a citrónovou sťávu
- Tím potřeme kousky filé a žampiony a necháme přibližně 20 minut odpočinout
- Připravíme si špejle a střídavě napichujeme žampiony a rybu
- Poté obalujeme v mouce,vejcích a strouhance
- Smažíme na pánvi s dostatečným množstvím oleje asi 5 minut z každé strany