Luxusní recepty na buchty z rybízu tak, jak je neznáte v 5 různých variantách!

Také jste milovníkem tohoto bobulovitého ovoce?

Pak jste tu správně!

Přinášíme vám totiž 5 lahodných receptů na rybízové buchty, kterým neodoláte.

Najdete zde buchty z bílého, černého i červeného rybízu, takže si můžete vybrat dle vašich preferencí.

Dobrou chuť!

Buchta s bílým rybízem a hruškami

Tato vláčná máslová buchta, posypaná cukrem, je doplněna plátky hrušek, jejichž sladkost se krásně doplňuje s kyselostí bílého rybízu. Pokud si k ní připravíte i doporučenou vanilkovou omáčku, vykouzlíte naprostou delikatesu!

Ingredience

Na buchtu:

  • ¾ šálku másla
  • 1 šálek cukru
  • 3 vejce
  • 1 a ½ šálku hladké mouky
  • ¾ lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce mléka
  • 1 hruška
  • bílý rybíz
  • 2 lžíce cukru

Na vanilkovou omáčku:

  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • ½ šálku mléka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  2. 27 cm dortovou formu  vymažte máslem včetně boků.
  3. Máslo rozpusťte, nechte vychladnout a poté smíchejte s cukrem.
  4. Do směsi přidejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  5. V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva.
  6. Přidejte polovinu suché směsi k mokré směsi a míchejte, dokud se vše nespojí.
  7. Přidejte polovinu mléka a poté opakujte, dokud se mléko a suché přísady nespojí.
  8. Směs nalijte do vymazané formy.
  9. Hrušku rozkrojte na tenké plátky, vytvořte dlouhé kousky a položte je na vrchol buchty ve tvaru větrníku.
  10. Zbytek buchty posypte bílým rybízem, který jste omyli a osušili.
  11. Buchtu pečte v předehřáté troubě 35 minut, poté posypte 2 lžícemi cukru a pečte dalších 5 minut.
  12. Vychutnejte si buchtu s vanilkovou omáčkou.
  13. Smíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.
  14. V malém hrnci na středně nízké teplotě zahřejte mléko a smetanu.
  15. Zahřátou mléčnou směs pomalu za stálého šlehání nalijte do směsi vajec a cukru.
  16. Nalijte směs zpět do hrnce a za stálého míchání snižte teplotu na minimum.
  17. Do kukuřičného škrobu v malé misce přidejte několik kapek studeného mléka nebo smetany a míchejte, dokud nevytvoříte pastu.
  18. Přidejte lžíci teplé směsi z hrnce do pasty z kukuřičného škrobu a po pořádném promíchání opakujte.
  19. Nalijte směs kukuřičného škrobu do hrnce k teplé směsi a dobře šlehejte, dokud směs nezhoustne.
  20. Odstraňte z tepla a podávejte teplé nebo vychlazené s rybízovou buchtou.
Koláč s hruškami a bílým rybízem ozdobený čerstvým ovocem.
www.halfandhalv.wordpress.com

Veganský jogurtový koláč s červeným rybízem

Tento veganský moučník s červeným rybízem vás nadchne svou jedinečnou chuťovou kombinací a texturou, která je opravdu neuvěřitelná díky spojení olivového oleje a jogurt. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 195 g hladké mouky
  • 45 g mandlové mouky
  • 170 g cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky vanilkového prášku
  • 0,5 lžičky soli
  • 200 ml rostlinného jogurtu (např. sójového)
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0,5 lžičky citronové kůry
  • 100 gramů červeného rybízu
  • k podávání: šlehačka na rostlinné bázi a červený rybíz

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Dno a okraje dortové formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem.
  3. V míse smíchejte suché přísady: mouky, cukr, prášek do pečiva a koření.
  4. Přidejte jogurt, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru a míchejte, dokud se plně nespojí.
  5. Jemně vmíchejte rybíz a nalijte těsto do formy.
  6. Pečte koláč ve spodním roštu trouby 45–60 minut, nebo dokud test párátkem nevyjde čistý.
  7. Doba pečení se liší podle velikosti formy a trouby.
  8. Před podáváním nechte koláč chvíli vychladnout.
  9. Podávejte se smetanou a rybízem.
Nakrojený koláč ozdobený šlehačkou a čerstvým červeným rybízem servírovaný na talířku.
www.myberryforest.com

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na rybízovou bublaninu, která se skvěle hodí ke každé příležitosti.

Chlebíček z červeného rybízu

Tento moučník z červeného rybízu je krásně vlhký, přesto při krájení drží dobře pohromadě. Obsahuje značné množství kukuřičného škrobu, díky kterému má krásně hedvábnou texturu. Navíc je neuvěřitelně jednoduchý!

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek bílého krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 2 šálky čerstvého červeného rybízu plus 4-5 snítek na ozdobu
  • 3 lžíce moučkového cukru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a vymažte a vysypte chlebíčkovou formu.
  2. V samostatné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl.
  3. Dejte stranou.
  4. Smíchejte máslo a cukr.
  5. Přidejte vejce po jednom a po každém přidání dobře promíchejte.
  6. Vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Vmíchejte polovinu suchých přísad, potom mléko a druhou polovinu suchých přísad.
  8. Jemně vmíchejte červený rybíz.
  9. Přeneste těsto do připravené formy.
  10. Vložte do trouby a pečte 40 minut.
  11. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut vychladnout.
  12. Vyjměte chlebíček z formy, přendejte na servírovací talíř a nechte ho úplně vychladnout.
  13. Moučkový cukr rozetřete na malý plochý talíř.
  14. Jemně v něm poválejte snítky červeného rybízu.
  15. Chlebíček posypte zbylým moučkovým cukrem a naaranžujte na něj pocukrované snítky rybízu.
  16. Podávejte.   
Sladký chlebíček ozdobený pocukrovaným červeným rybízem.
www.diaryofamadhausfrau.com

Rybízová buchta s růžovou vodou

Populární buchta z roku 1678 s rybízem a růžovou vodou, která má skvělou chuť, na kterou jen tak nezapomenete!

Ingredience

  • 1/2 šálku másla plus jedna lžíce másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1 šálek silné smetany
  • 2 lžičky růžové vody
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/8 lžičky mletého muškátového květu
  • 1 a 1/2 šálků rybízu

Postup                                       

  1. Ve velké míse vymíchejte máslo, poté přidejte cukr a míchejte, dokud nebude vše dobře promíchané.
  2. V odměrce odměřte smetanu, přidejte růžovou vodu a promíchejte.
  3. V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, muškátový oříšek a muškátový květ a promíchejte.
  4. Do směsi máslo/cukr přidejte asi 1/3 smetanové směsi a pomalu míchejte.
  5. Přidejte asi 1/3 moučné směsi a pokračujte v pomalém míchání.
  6. Opakujte s 1/3 smetanové směsi, 1/3 moučné směsi, dokud se vše nespojí.
  7. Opatrně vmíchejte rybíz.
  8. Přenejte těsto do vymazané čtvercové formy o rozměrech 23 x 23 cm (nebo alternativně do formy, která byla vyložena pečícím papírem).
  9. Pečte na 175 stupňů Celsia po dobu 50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
  10. Dobrou chuť!
Buchta z černého rybízu nakrájená na kousky a servírovaná na tácu.
www.jollytomato.com

Chcete vědět, jaké jsou ty nejoblíbenější pokrmy z rybízu? To se dozvíte v našich 5 skvělých a snadných receptech s rybízem!

Koláč z černého rybízu s drobenkou

Tento jednoduchý recept na vanilkový koláč s čerstvým černým rybízem a křupavou drobenkou si zamilujete! Skvěle se hodí k šálku dobré kávy.

Ingredience

Na koláč:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku řeckého jogurtu
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • 2 šálky černého rybízu

Na drobenku:

  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce másla, změkčeného

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  2. Vymažte 23 cm dortovou formu a dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné míse smíchejte jogurt, vejce, olivový olej a vanilku.
  5. Nalijte mokrou směs do suché a dobře promíchejte, dokud se nespojí.
  6. Těsto vložte do připravené formy a zasypte černým rybízem.
  7. Koláč pečte 30 minut, poté přidejte drobenku.
  8. Zatímco je koláč v troubě, v malé misce smíchejte ingredience na drobenku.
  9. Po 30 minutách v troubě koláč vytáhněte a posypte drobenkou.
  10. Vraťte do trouby a pečte dalších 30–35 minut, nebo dokud nebude drobenka zlatavě hnědá.
  11. Vyjměte koláč z trouby, nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
  12. Užijte si ho!
Buchta z černého rybízu s drobenkou na talíři s pár kuličkami rybízu položenými vedle.
www.rusticfamilyrecipes.com

Jaké jsou odrůdy rybízu?

Odrůdy rybízu najdeme v odstínech červené, černé a bílé.

  • Červený rybíz má vysoký obsah pektinu, takže je ideální do džemů a želé.
  • Černý rybíz má pětkrát více vitaminu C než pomeranč a dělají se z něj úžasné likéry.
  • Bílý rybíz je typicky sladší a méně kyselý než červený rybíz a nejlépe se konzumuje čerstvý.

A jaká rybízová buchta chutnala nejvíce vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X