Rybízový džem

Ingredience

  • 1 kg rybízu
  • 90 dkg -1 kg krystalového cukru
  • 1 balíček Gelfixu.

Postup receptu

  1. Rybíz opláchneme, necháme odkapat a otrháme ze stopek
  2. Kuličky rybízu vložíme do hrnce a přidáme Gelfix promíchaný se 4 lžícemi cukru
  3. Uvedeme do varu a krátce povaříme
  4. Často mícháme, během varu mícháme stále
  5. Pak přidáme cukr, znovu uvedeme do varu a 1 minutu povaříme
  6. Pokud se vytvoří hodně pěny, tak ji odebíráme
  7. Hotový džem plníme do horkou vodou vypláchnutých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru
  8. Obrácené skleničky necháme vychladnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.