Pokud nechcete vařit z polotovarů, pak pravděpodobně sáhnete po receptech, jejichž příprava příliš času nezabere.
Které to jsou? Rizoto, karbenátky nebo něco zapečeného?
Přinášíme vám nápady na rychlou přípravu jídel. Jedná se hlavně o masové pokrmy.
1. Rizoto s kuřecím masem
Výhodou kuřecího masa je to, že stačí opravdu tak půl hodiny a je propečené nebo podušené. Proto ho můžeme použít i pro rizoto.
INGREDIENCE:
- 300 g kuřecího masa – prsa, steaky
- 1 cibule
- kousek celeru
- 1 až 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 hrsti mraženého hrášku
- tvrdý sýr
- olej
- 1 hrnek rýže
POSTUP:
- Rýži propereme ve studené vodě a dáme ji dusit s přídavkem lžičky oleje, několik zrnek pepře. Dle chuti ji osolíme.
- Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- V kastrolu na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a nastrouhanou omytou zeleninu.
- Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- Jak je rýže a maso hotové, vše společně smícháme.
- A můžeme servírovat. Jednotlivé porce můžeme na talířku posypat postrouhaným tvrdým sýrem.
zdroj: wszelkieprzepisy.pl
2. Karbanátky
Když koupíme vepřové maso již namleté, pak samotné usmažení karbanátek je otázkou maximálně hodiny našeho času.
INGREDIENCE:
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- kousek špeku
- 1 žemle
- 4 lžíce mléka
- 2 vejce
- sůl
- pepř mletý
- celý kmín
- majoránka
- olej
- strouhanka
POSTUP:
- Do misky dáme nakrájenou žemli, kterou jsme zvlhčili mlékem.
- Přidáme mleté maso a řádně promícháme.
- Doplníme vejce a ochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
- V kastrolu osmažíme na špeku nadrobno nakrájenou cibuli a tu potom přidáme do masové směsi.
- Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
- Na pánvičce rozehřejeme olej a v něm karbanátky osmažíme z obou stran do zlatova.
zdroj: nettiecronish.com
3. Zapečené těstoviny
Kupte kousek uzeného masa a připravte si rychlé zapečené těstoviny.
INGREDIENCE:
- 400 g uzeného masa
- 300 g těstovin
- česnek
- sůl
- pepř
- česnek dle chuti
- olej nebo sádlo
- 3 vejce
- půl hrnku mléka
POSTUP:
- Ve vodě uvaříme doměkka uzené maso.
- Maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
- Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka.
- Vezmeme zapékací misku, kterou vymažeme sádlem nebo olejem.
- Na dno dáme uvařené těstoviny a nakrájené uzené maso.
- Vše osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem.
- Vajíčka rozklepneme do hrnku, doplníme mlékem a rozšleháme.
- Vejce i s mlékem nalijeme na těstoviny v zapékací misce.
- Dáme zapéci do trouby na 180 stupňů Celsia asi po dobu 40 minut.
zdroj: christinespantry.com
Pokud chcete vyzkoušet i další recepty na rychlé a snadné pokrmy, máme pro vás tip – rychlá jídla z jednoho hrnce. Jejich velkou výhodou je, že již nemusíte chystat zvláště přílohu, takže příprava oběda se vám o to zkrátí.