Rychlé španělské ptáčeky

Rychlé španělské ptáčeky
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Plátky hovězího masa nejlépe libové plecko
  • sterilované okurky
  • 6 vajec na tvrdo
  • 20 dkg anglické slaniny 20 dkg salámu junior
  • 2 cibule
  • masox 2 kostky
  • sůl
  • pepř
  • hořčie na potření masa
  • hladká mouky na jišku
  • režná niť na zavázání.

Postup receptu

  1. Hovězí plátečky si očistím a hodně naklepeme ať se to nemusí extra dlouho dusit, potom si je nasolíme a opepříme a také potřeme klasickou hořčicí
  2. teprve potom je začnem plnit nádivkou
  3. A to tak, že dáem plátek slaniny, plátek junioru, vejce na čtvrtky a plátky okurky vše dobře zamotáme do rolky a pořádně svážeme
  4. To uděláme ze všema plátkama masa
  5. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do zaltova a pak teprve potom dáme ptáčky a opékáme ze všech stran
  6. Než se nám to osmahne dáme do kastrůlku horkou vodu z konvice a do ní dva masoxy a ty pak vlijeme přímo na ptáčky a dusíme pod pokličkou asi 50 minutek
  7. Ty pak měkké vyjmeme a dáme zvlášť
  8. Do omáčky ještě nakrájíme zbytek salámku, slaninky a okurky a přidáme do omáčky z ptáčků, ještě si je můžeme dochutit solí a pepřem
  9. Pak už jen zahustíme moukou a podáváme s rýží nebo knedlou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.