Ingredience
- Plátky hovězího masa nejlépe libové plecko
- sterilované okurky
- 6 vajec na tvrdo
- 20 dkg anglické slaniny 20 dkg salámu junior
- 2 cibule
- masox 2 kostky
- sůl
- pepř
- hořčie na potření masa
- hladká mouky na jišku
- režná niť na zavázání.
Postup receptu
- Hovězí plátečky si očistím a hodně naklepeme ať se to nemusí extra dlouho dusit, potom si je nasolíme a opepříme a také potřeme klasickou hořčicí
- teprve potom je začnem plnit nádivkou
- A to tak, že dáem plátek slaniny, plátek junioru, vejce na čtvrtky a plátky okurky vše dobře zamotáme do rolky a pořádně svážeme
- To uděláme ze všema plátkama masa
- Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do zaltova a pak teprve potom dáme ptáčky a opékáme ze všech stran
- Než se nám to osmahne dáme do kastrůlku horkou vodu z konvice a do ní dva masoxy a ty pak vlijeme přímo na ptáčky a dusíme pod pokličkou asi 50 minutek
- Ty pak měkké vyjmeme a dáme zvlášť
- Do omáčky ještě nakrájíme zbytek salámku, slaninky a okurky a přidáme do omáčky z ptáčků, ještě si je můžeme dochutit solí a pepřem
-
Pak už jen zahustíme moukou a podáváme s rýží nebo knedlou