Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 2 žloutky
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce acidofilního mléka. Bílkový sníh: 3 bílky
- 15 dkg krupicového cukru
- 1 lžička citronové šťávy.
Postup receptu
- Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v chladu 2 hodiny uležet
- Tence vyválíme a nakrájíme na proužky 20×2,5 cm
- Namotáme na kovové trubičky, konce dobře spojíme
- Pečeme nejdříve asi 7 minut při 200°C, dopékáme 5-8 minut při 180°C
- Plníme bílkovým sněhem
- Vyšleháme ve vodní lázni 3 bílky, 15 dkg krupicového cukru a trochu citronové šťávy