Rýžová kaše s čokoládou

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 15 dkg rýže
  • 1 l mléka
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce másla
  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 1,5 dl šlehačky nebo smetany na vaření.

Postup receptu

  1. Propláchnutou rýži uvaříme v mléce na kaši spolu se špetkou soli, másla a vanilkovým cukrem
  2. Měkkou rýži dosladíme cukrem
  3. Čokoládu nastrouháme, asi čtvrtinu odložíme a zbytek svaříme se šlehačkou a vmícháme do rýže
  4. Ihned podáváme sypané cukrem a zbytkem strouhané čokolády

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.