Rýžový nákyp

Rýžový nákyp
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 10 lžic rýže
  • 2 celá vejce
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce másla
  • 3 jablka.

Postup receptu

  1. Do malého vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme opranou a spařenou rýži
  2. Do rýže zapícháme kousky oloupaných jablek nebo vypeckovaných švestek nebo jiného ovoce
  3. Zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali cukr a vejce
  4. Hladinu mléka poklademe kousky másla
  5. Pečeme přikryté asi hodinu, až je rýže měkká

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X