Rýžový nákyp

Rýžový nákyp
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 L mléka
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 200 rýže
  • 60 g másla
  • 80 g cukru
  • 3 žloutky
  • ze 3 bílků sníh
  • 3 jablka.

Postup receptu

  1. Do vařícího mléka dáme cukr, máslo a rýži a vaříme do měkka
  2. Kaši necháme vychladnout
  3. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh
  4. Při zamíchávání můžeme přisypat hrst oříšků
  5. Nákypovou formu vymažeme tukem, naplníme polovinu nákypu, poklademe pokrájenýmmi jablky, přikryjeme druhou polovinou hmoty a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu
Komentáře
  1. Zkusila se to s lýskovými oříšky a je to výborné, je to taková zajímavá chuť. Prošlo to i u mého muže což je co říct.

  2. Dobrý den, Kájo já mám zas typ když tam dáte místo jablek hrušky je to též vynikající a hlavně trochu jiná chuť.

  3. U nás zase jsou oblíbené meruňky, ty to tak hezky okyselý trošičku a dají tomu šťávičku.

  4. Je výborný a u nás se tam přidává zavařené broskve a jahody, to je na každém jak to má rád.

  5. Jo to je bašta s jahůdkama:)a hodně šlehajdy na rýžový nákypek, sice to zní divně, ale je to moc dobré.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X