Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 L mléka
- 50 g másla
- 50 g cukru
- 200 rýže
- 60 g másla
- 80 g cukru
- 3 žloutky
- ze 3 bílků sníh
- 3 jablka.
Postup receptu
- Do vařícího mléka dáme cukr, máslo a rýži a vaříme do měkka
- Kaši necháme vychladnout
- Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh
- Při zamíchávání můžeme přisypat hrst oříšků
- Nákypovou formu vymažeme tukem, naplníme polovinu nákypu, poklademe pokrájenýmmi jablky, přikryjeme druhou polovinou hmoty a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu
Zkusila se to s lýskovými oříšky a je to výborné, je to taková zajímavá chuť. Prošlo to i u mého muže což je co říct.
Dobrý den, Kájo já mám zas typ když tam dáte místo jablek hrušky je to též vynikající a hlavně trochu jiná chuť.
U nás zase jsou oblíbené meruňky, ty to tak hezky okyselý trošičku a dají tomu šťávičku.
Jenom se chci zeptat, jestli by nebylo lepší dát do toho ty oříšky lískové?
Jestli je to po těch meruňkách kyselé, tak bych spíš řekl, že to okyselí!
Je výborný a u nás se tam přidává zavařené broskve a jahody, to je na každém jak to má rád.
S ořechama?No toneni náš styl teda:)
Jejda s ořechama to by nám asi taky nejelo. U nás je v oblibě ovoce a ovoce.
S jahůdkama ze zahrádky je nákyp ten nej nej a na to strouhaná čokoládka.
Jo to je bašta s jahůdkama:)a hodně šlehajdy na rýžový nákypek, sice to zní divně, ale je to moc dobré.