Ingredience
- 300 g těstovin penne
- 2 kostky zeleninového vývaru
- 250 g cherry rajčátek
- 150 g mozzarelly
- 1/2 svazečku petrželky
- 1/2 svazečku bazalky
- šunku
- 1 menší cibulky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce vinného octa
- sůl
- pepř
- lžíci cukru
- 4 lžíce olivového oleje
- pár oliv.
Postup receptu
- Musíme napřed uvařit těstoviny s bujónem na skus a nechat je přecedit
- a vychladnout
- Z vývaru odměříme 150 ml a dáme jej stranou
- Rajčátka rozčtvrtíme
- mozarellu nakrájíme na plátky, šunku na proužky
- Petrželku a bazalku opláchneme a nasekáme na jemno
- Potom všechny přísady dáme do větší mísy a dobře promícháme s těs tovinami
- cibuli a česnek nakrájíme najemno
- smícháme ocet, 6 lžic vývaru, přidáme cibulku a česnek nasekaný, ochutíme solí, pepřem a cukrem
- nakonec zašleháme olej a nakonec olivy
- nejlépe by bylo kdyby se salát nechal odležet, tak 2 hodiny
- Můžeme podávat begetku