Salát z kysaného zelí a mrkve

Ingredience

  • 2-3 mrkve
  • 25 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžička cukru
  • 10 dkg majonézy
  • citronová šťáva
  • sůl.

Postup receptu

  1. Ze zelí slijeme nálev do hrnku, zelí necháme okapat a pak je stejně jako cibuli nadrobno nakrájíme a vše vložíme do misky
  2. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev
  3. Na zálivku zředíme majonézu nálevem ze zelí a dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou
  4. Zálivku vlijeme do salátu, zlehka promícháme a v ledničce necháme proležet nejméně 2 hodiny
  5. Podáváme k masovým jídlům

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.