Vynikající pomazánky ze sardinek v 6 různých variantách. Inspirujte se!

Rybí pomazánky patří mezi ty oblíbené a připravují se ve většině domácností.

Znáte ale tu s koriandrem, limetkovou šťávou a olivami?

Nebo s pečeným česnekem, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami?

Pokud ne, ale máte chuť vyzkoušet něco nového, pak se podívejte na naše recepty na sardinkové pomazánky 6x jinak.

Paleo sardinkový dip

Zdravá a chutná paleo pomazánka ze sardinek, okurek a červené papriky obohatí váš jídelníček a vy si hravě připravíte lehkou večeři.

Ingredience

  • 120 g plechovky sardinek v olivovém oleji
  • 1/3 šálku okurky nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1 jarní cibulka, nasekaná
  • 1/2 malého citronu
  • Piri piri (nebo jiná pálivá omáčka), podle chuti

Postup                                       

  1. Vyjměte sardinky z plechovky a vložte do malé misky.
  2. Zalijte  jednou lžící  olivového oleje ze sardinek.
  3. Rozmačkejte ryby vidličkou.
  4. Jemně vmíchejte okurky, červenou papriku a jarní cibulku.
  5. Do směsi vymačkejte šťávu z 1/2 citronu a podle chuti přidejte pálivou omáčku.
  6. Podávejte s plátky okurky a chipsy z banánu plantain.
Pomazánka ze sardinek s červenou paprikou, okurkou a jarní cibulkou servírovaná v misce s vedle položenými klínky citronu a mističkou okurek.
www.cheaprecipeblog.com

Brazilská sardinková paštika

Lahodná paštika ze sardinek s olivami a koriandrem bude hitem na vašem stole a vaši hosté ji určitě ocení! Je jednoduchá a vy si ji hravě připravíte během chvilky.

Ingredience

  • 100 g plechovky sardinek v oleji, scezených
  • 10 oliv, nasekaných
  • 1/2 cibule, nasekané
  • pažitka a koriandr podle chuti, nasekané
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup                                       

  1. Vyjměte sardinky z plechovky.
  2. Pomocí malého ostrého nože každou opatrně otevřete a odkryjte páteř.
  3. Odstraňte a zlikvidujte všechny kosti.
  4. Pokud chcete, můžete použít i celé sardinky, volba je na vás.
  5. Přeneste sardinky do střední misky a rozmačkejte je vidličkou do hladké pasty.
  6. Přidejte nakrájenou cibuli, olivy, nasekanou pažitku a koriandr a dobře promíchejte.
  7. Dále přidejte limetkovou šťávu, majonézu a olivový olej a dobře promíchejte, dokud nebude paštika hladká.
  8. Nyní přidejte sůl a pepř podle chuti, naposledy promíchejte a směs přeneste do servírovací misky.
  9. Chlaďte asi hodinu v ledničce a podávejte ji studenou – chutná božsky!
  10. Nezapomeňte servírovací misku zakrýt potravinářskou fólií.
  11. Paštiku podávejte na toastu nebo na sendviči.
Paštika ze sardinek servírovaná v misce se suchary a pečivem.
www.iheartbrazil.com

Vyzkoušejte i naše recepty na rybí filety na 5 způsobů. Jsou vynikající a zajisté si pochutnáte!

Středomořská pomazánka ze sardinek

Vynikající dip ze sardinek s pečeným česnekem, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvělou lehkou večeří či pohoštěním pro vaše hosty. S námi si ho hravě připravíte během chvíle.

Ingredience

  • 1 hlava česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 plechovky sardinek v oleji (každá po 100 g)
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 2 lžíce scezených kapar
  • 1/4 lžičky červených chilli vloček
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 220 ° C.
  2. Odřízněte vrchní část česneku, abyste odkryli stroužky, a položte jej na malý kousek alobalu.
  3. Zakapejte olivovým olejem a zabalte česnek do alobalu.
  4. Pečte 25 min do měkka.
  5. Ochlaďte a poté vytlačte stroužky česneku do kuchyňského robotu.
  6. Zlikvidujte česnekovou kůži.
  7. Přidejte do kuchyňského robotu sardinky (včetně oleje v plechovce), citronovou šťávu, kapary, červené chilli vločky a sůl.
  8. Rozmixujte na hrubou pastu a seškrábejte strany podle potřeby.
  9. Přidejte petrželku a kopr a pulzujte, dokud se nespojí.
  10. Dobrou chuť!
Sardinkový dip servírovaný v misce s vedle položenou opečenou bagetkou.
www.sobeys.com

Sardinková paštika se sušenými rajčaty

Tato jednoduchá paštika ze sardinek zachutná i těm, kteří rybí konzervy nemají zrovna dvakrát v lásce. Recept trvá 10 minut, obsahuje pouze 5 klíčových ingrediencí a navíc je velmi zdravý a výživný.

Ingredience

  • 120 g plechovky sardinek
  • 4 půlky sušených rajčat v oleji
  • 1,5 lžíce majonézy
  • 1 lžíce nakrájené jarní cibulky nebo červené cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička pikantní omáčky nebo Srirachy (volitelně)

Postup                                       

  1. Přidejte všechny přísady do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  2. Přeneste do misky a podávejte s křupavým chlebem, nakrájenou zeleninou, nízkotučnými nebo paleo krekry nebo použijte do salátu.
Paštika ze sardinek se sušenými rajčaty v misce se lžící s vedle položenými plátky okurky.
www.irenamacri.com

Inspirujte se také našimi recepty na 7 snadných pomazánek z pórku, které zvládne každý.

Uzená sardinková pomazánka

Spojení sardinek, majonézy a uzené papriky vytváří lahodnou krémovou pomazánku plnou bílkovin a omega-3. Užijte si ji!

Ingredience

  • 120 g plechovky sardinek ve vlastní šťávě a ve vodě, scezené
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/8 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička nasekané ​​šalotky

Postup                                       

  1. Smíchejte všechny ingredience dohromady, dokud se dobře nespojí.
  2. Dobrou chuť!
Pomazánka ze sardinek s uzenou paprikou v misce se suchary a čerstvými bylinkami.
www.oatmealwithafork.com

Pomazánka ze sardinek se sýrem a pažitkou

Tento dip je jedním z nejjednodušších předkrmů, které můžete udělat a vždy bude dobře přijat. Perfektní pro improvizovaná setkání, protože je velmi rychle hotový a stačí k němu přidat nějaké krekry či zeleninové tyčinky a máte vystaráno.

Ingredience

  • plechovka sardinek v olivovém oleji, scezená
  • 100 g smetanového sýra
  • 1/2 šalotky
  • lžíce citronové šťávy
  • lžíce olivového oleje
  • pažitka
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup                                       

  1. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Smíchejte šalotku, smetanový sýr, citronovou šťávu, olivový olej a trochu soli a mletého pepře.
  3. Přidejte sardinky a vše vidličkou promíchejte.
  4. Dokořeňte dle chuti a přidejte nasekanou pažitku.
  5. Uložte do chladničky, dokud nebudete připraveni na podávání.
Sardinkový dip se sýrem a pažitkou servírovaný v misce se lžící.
www.eatwell101.com

Připravte si i naše recepty na domácí pomazánky z masa v 7 luxusních provedeních.

Jaké sardinky koupit?

Nejlevnější, nejpohodlnější a nejdostupnější forma sardinek je ta konzervovaná. Můžete je sehnat vykostěné bez kůže, ve vlastní šťávě, v různých olejích, uzené, s rajčatovou či jinou omáčkou. Neotevřené konzervy uložené v chladné, tmavé komoře nebo skříni vydrží až 1 rok. Po otevření skladujte sardinky v těsně uzavřené nádobě v chladničce po dobu 2 až 3 dní.

Pokud máte spolehlivý zdroj na koupi celých sardinek, pak vybírejte pouze ty, které mají jasné oči (bez zarudnutí), jasné žábry, pevné maso a jemnou svěží mořskou vůni (žádný silný ,,rybí“ zápach). Prodejce pak můžete požádat, aby vám sardinky vykuchal a vykostil. Filety ze sardinek nebo celé ryby se nejlépe připravují ve stejný den, kdy je zakoupíte, ale lze je mít v chladničce 1 až 2 dny.

Kvalitní zmrazené sardinky by měly být tvrdé a lesklé. Ty v mrazáku vydrží až 6 měsíců.

A jak vám pomazánky ze sardinek chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X