Recept: Segedínský guláš

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g tučného masa z bůčku nebo ramínka
  • sádlo tak tři lžíce
  • jedna velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • sladká paprika
  • asi půl sáčku kvašeného zelí
  • na jišku dvě lžíce sádla a trochu mouky
  • 0,25 kysané smetany.

Postup receptu

  1. Na sádle zpěníme cinbulku, přidáme na malé kostičky vepřové maso, podusíme, osolíme a přidáme koření
  2. Dusíme najdříve ve vlastní šťávě, pak mírně podlijeme
  3. Když je maso částečně měkké, přidámek němu 2/3 překrájeného kyselého zelí i s lákem
  4. Dusíme ještě, tak dlouho pokud není zelí poloměkké
  5. Pak uděláme ze sádla a mouky jišku a přidáme k masu
  6. Povaříme jen krátce a můžeme přidat kyselou smetanu
  7. Do hotového pokrmu pak zamícháme zbývající 1/3 zelí
  8. Moc výborná příloha k této dobeotě je houskový knedlík, chléb, žemle

Sdílejte svým přátelům

4.3 (86.67%) 3 votes

17 komentářů

  • Segedínek je výborný, přidla jsem si tma pálivou klobásku a chilly papričky a to byla jízda pálivého segedínku.

  • Mě tady v tom receptu segedín chybí víc cibule jedna je strašně málo. Dávám tak 4 střední cibule a víc papriky to neni pak segedín.

  • No to je snad jasný ne?TO SI TADY MY ŽENSKÝ ANO NEMUSÍME PSÁT VÍC CIBULE DO GULÁŠE, ČÍM VÍC CIBULE TÍM LÍP CHU´TOVÉ

  • Segedínek je fakt výtečnej a máme ho rádi snad celá rodinka.
    Hodně zelíčka a troška pálivé papričky neuškodí.

  • zapíkané jídla jsou raz dva a mě mooc chtnají od těstovinek po brambor a masa se zelninou npo prostě jedna báseň a pro samotného chlapa je to zančka ideál.
    jne a jen více receptů:))))

  • Pokud se to nedělá pro děti ještě vkládáme chilly papričky a mírně pálivou papričku ještě a to je pak pane jo jízda pálivá!

  • Sterilované je holá zhůvěřilost – musí být kysané. čerstvé možná, ale je to „takový divný“.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *