Sekaná pečeně

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 50 g slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. K masu přidáme rozškvařenou slaninu na kostičky a do růžova osmahlou cibuli
  2. Osolíme, vmícháme vejce a promícháme
  3. Je-li těsto řídké, zahustíme trochou strouhanky, Z těsta uděláme kratší a širší šišku
  4. V míse rozpálíme olej, přidáme šišku masa a zapečeme
  5. Po chvíli podlijeme trochou vody
  6. Pečeme podle velikosti asi hodinu nebo hodinu a půl
  7. Během pečení seškrabujeme do šťávy přiškvarky na okrajích

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 14 hodnocení

Komentáře

  1. Do sekané nedávám namočené rohlíky, ale jen srouhanku na zahuštění a nemůžu si to vynachválit.

  2. To je jasný, že tam patří majoránka a čenek a na zahuštění to máem už v rodině jen strouhankou a je to mnohem lepší.

  3. Zítra se vrhám na sekanou po dlouhé době a budu ji dělat podle vašeho receptu pak jen písnu jaká byla aji pošlu foto 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00