Ingredience
- 40 g másla
- 30 g mouky
- 2 lžíce šípkové zavařeniny
- z 0,5 citronu šťava
- na špičku nože strouhané citonové kůry
- 0,25 l vody
- 0,5 dl bílého vína
- sůl.
Postup receptu
- Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, přidáme šípkovou zavařeninu, dobře ji promícháme a omáčku rozvaříme vínem a vodou
- Mírně ji osolíme, okyselíme citronem a podáváme nejlépe s knedlíkem a ze zvěřinou
Zkoušela jsme ji ke zvěřině pekla jsme kance a k této specialitce to bylo něco úžasného.
U nás jsouoblíbené pirohy se zelím plněné a jsou vítečné:)
Jne se k paní přidávám v kladném hodnocení je výborná mám doma myslivce, tak to musí být dokonalé všechno co se týče zvěřinky.