Šípková omáčka

Šípková omáčka
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 g másla
  • 30 g mouky
  • 2 lžíce šípkové zavařeniny
  • z 0,5 citronu šťava
  • na špičku nože strouhané citonové kůry
  • 0,25 l vody
  • 0,5 dl bílého vína
  • sůl.

Postup receptu

  1. Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, přidáme šípkovou zavařeninu, dobře ji promícháme a omáčku rozvaříme vínem a vodou
  2. Mírně ji osolíme, okyselíme citronem a podáváme nejlépe s knedlíkem a ze zvěřinou
Komentáře
  1. Zkoušela jsme ji ke zvěřině pekla jsme kance a k této specialitce to bylo něco úžasného.

  2. Jne se k paní přidávám v kladném hodnocení je výborná mám doma myslivce, tak to musí být dokonalé všechno co se týče zvěřinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X