Sklenková bublanina

Sklenková bublanina
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1/2 sklenky oleje
  • 2 sklenky pískového cukru
  • prášek do pečiva
  • 3 sklenky polohrubé mouky
  • sklenka mléka
  • 4 bílky
  • ovoce dle chuti
  • Na posypání moučkový cukr.

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a postupně přiléváme olej, dokud neni směs napěněná
  2. Mouku prosijeme společně s práškem do pečiva a vmícháme i s mlékem do žloutkové hmoty
  3. Potom s bílků ušleháme tuhý sních, který vmícháme do těsta a vše pomalinku promícháme
  4. Potom vše vlyjeme do vymazaného a vysypaného plechu moukou a nakonec pokládáme ovoce jaké chceme
  5. P ečeme v předehřáté troubě 30 minut
  6. Až bublaninu dopečeme, necháme vychladnout a pocukrujeme
Komentáře
  1. Zkusila jsme tam dát v létě Lebarboru podušenou s cukrem a je to mooc dobroučké na to ještě drobenku mnam mnam.

  2. To je dobrý nápad paní Lenko. Já tam zase prozměnu dala maliny a jahody dohromady ze zahrádky a buchta byla za hodinku pryč:)))

  3. Rychlá což mě vyhovuje nejsem pečící typ a taky jsm edo toho dla jahůdky a drobenku tu mají děti rádi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X