Provoňte svou kuchyň s těmito recepty na skořicové rolky! Nelze jim odolat

Už to cítíte? Tu vůni skořice?

Nádherná aromatická vůně se bude linout celým vaším domovem, díky těmto perfektním receptům na skořicové šneky!

Zakousněte se do nadýchaného těsta plného vyvážených chutí a připište si tuto dobrotu mezi své sladké neřesti!

Zkusíte klasiku nebo budete experimentovat?

Skořicoví šneci z listového těsta

Také milujete jednoduché a zábavné recepty, které jsou snadné na přípravu, a přitom vypadají jako z obálky časopisu o vaření?

Ano?

Tak tento recept je ten pravý ořechový, a to doslova! Sladké skořicové rolky z listového těsta, přelité výbornou a jednoduchou cukrovou polevou doplněnou pekanovými ořechy navrchu.

Na skořicové rolky

  1. 80 g pekanových ořechů
  2. Balení listového
  3. 2 lžíce rozpuštěného másla
  4. 80 g třtinového cukru
  5. 3 lžíce krystalového cukru
  6. Lžička mleté skořice
  7. ½ lžičky soli

Na polevu

  1. 250 g moučkového cukru
  2. Lžička vanilkového extraktu
  3. Lžíce mléka

Postup

  1. Troubu i předehřejme na 180 stupňů
  2. Pekanové ořechy rozložíme na nevymazaný plech na pečení a vložme je do trouby
  3. Ořechy pečeme asi 8 až 12 minut, dokud nebudou voňavé, opečené, ale uvnitř světle opražené, když je rozlomíme
  4. Přendáme je na prkénko a poté jemně nasekáme a dáme stranou
  5. Plech vyložíme pečicím papírem a dáme stranou
  6. V malé misce smícháme hnědý cukr, krystalový cukr, skořici a sůl
  7. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozložíme 1 plát listového těsta
  8. Těsto vyválíme
  9. Plech až po okraje lehce potřeme polovinou rozpuštěného másla
  10. Na všech stranách listového těsta necháme 3 centimetrový okraj a zbytek těsta posypeme ½ cukrové směsi
  11. Těsto začneme odspodu rolovat a mírně těsto utahujeme
  12. Zoubkovaným nožem roládu nakrájíme na 8 stejných dílů
  13. Každého skořicového šneka položíme ležmo na plech vyložený pečicím papírem
  14. Ten samý postup opakujeme i s druhým plátem listového těsta a zbývající náplní
  15. Skořicové rolky rovnoměrně rozmístíme na plech, ale ponecháme jim dostatek prostoru, aby se mohly ještě při pečení roztáhnout
  16. Rolky vložíme do trouby a pečeme 18 až 22 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavě hnědé a pevné na dotek
  17. Vyndáme je z trouby a necháme vychladnout
  18. Zatímco šneci chladnou, připravíme si polevu
  19. Ve středně velké míse prošleháme moučkový cukr, vanilku a lžíci mléka
  20. Poleva by měla být trochu hustá.
  21. Vršky rolek přelijeme polevou a ihned posypeme nasekanými pekanovými ořechy
  22. Polevu necháme pár minut ztuhnout a teplé podáváme

Mrkněte na další rychlé recepty na rolky z listového těsta! Vyzkoušejte i slanou variantu pizza šneků s pestem nebo v jinou sladkou variantu. Co třeba kombinaci banánu-čokolády a listového těsta?

Křehké a nadýchané těsto pleněné skořicí, cukrem a rozpuštěným máslem.
Zdroj: dailydish.co.uk

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Toto je ten nejlepší recept na kynuté skořicové rolky na světě. Velké, nadýchané, prostě a jednoduše dokonalé! Jakmile vyzkoušíte tento recept, už se nikdy nevrátíte k žádnému jinému!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 250 ml teplého mléka
  2. 100 g krystalového cukru (+ lžíce navíc)
  3. Lžíce sušeného droždí
  4. 2 velká vejce
  5. 90 g rozpuštěného másla
  6. Lžička vanilkového extraktu
  7. 560 g hladké mouky
  8. Lžička mořské soli
  9. Lžička mleté skořice

Na náplň

  1. 220 g třtinového cukru
  2. 2 ½ lžíce mleté skořice
  3. 90 g změklého másla

Na polevu

  • 225 g smetanového sýra
  • 60 g změklého másla
  • 240 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup

  1. Na těsto si v mikrovlnné troubě ohřejeme mléko po dobu 45-60 vteřin
  2. Mléko by mělo být teplé, ale ne horké na dotek
  3. Do mísy přidáme mléko, poté přidáme lžíci cukru a lžíci droždí
  4. Zamícháme a necháme pět minut odležet
  5. Do mísy přidáme zbytek cukru, máslo, vejce a vanilku
  6. Směs začneme hníst, tak aby nám vzniklo lepivé těsto
  7. Přidáme mouku, sůl a skořici a pokračujeme v hnětení
  8. Těsto hněteme, dokud nevznikne velká koule
  9. Konečná verze těsta by měla být hladká a jen lehce lepivá na dotek
  10. Pokud je těsto příliš lepivé a netvoří kouli, přidáme po lžících mouku, dokud nevznikne hladká koule
  11. Těsto přeneseme na pomoučněnou plochu a rukama znovu promneme, dokud nebude hladké a pružné
  12. Vymažeme si velkou mísu máslem a těsto vložíme dovnitř
  13. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme jí na teplé místo, aby mohlo těsto vykynout
  14. Těsto necháme kynout asi 1 hodinu, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem
  15. Mezitím si připravíme náplň do skořicových rolek
  16. V malé misce smícháme máslo, hnědý cukr a skořici, dokud nebude směs jednotná
  17. Dáme jí stranou
  18. Vykynuté těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme do tvaru obdélníku
  19. Pomocí stěrky pomažeme celé těsto náplní
  20. Těsto poté pevně srolujeme a nakrájí na 12 stejných šneků
  21. Zapékací mísu nebo plech s okrajem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem
  22. Skořicové rolky do mísy vyskládáme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat, aby rolky nakynuly
  23. Mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů a šneky do ní vložíme
  24. Šneky pečeme 18-20 minut dozlatova
  25. Zatímco se skořicoví šneci pečou, vyšleháme smetanový sýr, máslo, moučkový cukr, vanilkový extrakt a sůl
  26. Polevu uchováváme při pokojové teplotě, dokud se rolky neupečou
  27. Jakmile skořicové šneky vyjmeme z trouby, ještě teplé je potřeme sýrovou polevou
Nadýchané kynuté těsto zabalené do rolky, pleněné krémem z mála cukru a skořice.
Zdroj: theclevercarrot.com

Zdravé dýňové skořicové rolky

Pokud jste hledali zdravou verzi této sladké pochutiny, tak jste narazili na ten nejlepší recept! Tato dobrota je vyrobená z nejlepších zdravých alternativ, které mají nižší obsah cukru a kalorií než tradiční recept na skořicové šneky.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 120 ml mandlového mléka nebo nízkotučného mléka (teplého)
  2. 30 ml rostlinného oleje (slunečnicový, kokosový olej nebo řepkový olej)
  3. Vejce
  4. 110 g dýňového pyré
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. Lžička mleté skořice
  7. Lžička mletého muškátového oříšku
  8. 55 g kokosového cukru
  9. 2 lžičky instantního droždí
  10. 440 g celozrnné mouky

Na náplň

  1. 60 g másla (změklého)
  2. 100 g kokosového cukru
  3. Lžíce skořice
  4. Lžička perníkového koření
  5. 2 lžíce rozinek (sušených třešní, vlašských ořechů, pekanových ořechů nebo sušených brusinek)

Na polevu

  1. 2 lžíce neslazeného mandlového mléka
  2. 30 g moučkového cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Do malé misky přidáme teplé mléko, cukr a navrch rozdrobíme droždí
  2. Necháme 5 minut odpočívat
  3. Ve velké míse smícháme olej, vejce, vanilku, dýňové pyré
  4. Směs promícháme, dokud nebude hladká a úplně propojená
  5. Dýňovou směs zalijeme mlékem s droždím a znovu mícháme, dokud se ingredience nespojí
  6. Přidáme mouku, koření do těsta a vše společně zapracujeme
  7. Hněteme 3–5 minut, dokud nezískáme elastické a hladké těsto
  8. Vytvarujeme kouli a přendáme jí do lehce vymazané mísy
  9. Těsto přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme ho 1–2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
  10. Těsto přeneseme na pomoučenou pracovní plochu
  11. Pomocí válečku těsto vyválíme, do tvaru obdélníku
  12. Povrch těsta potřeme máslem a posypeme cukrem, skořicí a perníkovým kořením
  13. Těsto srolujeme a nožem ho nakrájíme na 12 šneků
  14. Rolky vložíme do vymazaného pekáče a přikryjeme
  15. Takto je necháme kynout asi 30 minut
  16. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů
  17. Šneky dáme do trouby a pečeme 20–30 minut, dokud nejsou na povrchu zlatavě hnědé
  18. Zatímco se skořicoví šneci pečou, si připravíme polevu
  19. V míse si smícháme moučkový cukr s mlékem a vanilkou
  20. Po vyndání skořicových rolek z trouby je ihned touto polevou potřeme

Zdravého mlsání není nikdy dost, a proto se inspirujte dalšími recepty na sladké pečení z dýně!

Luxusní nakynuté zdravé rolky z dýňového pyré a kokosové polevy.
Zdroj: thebananadiaries.com

Jableční šneci se skořicí

Během chladnějších podzimních a zimních dnů nic nepřekoná tento recept na skořicové rolky plněné jablky! Nadýchané a vláčné teplo přelité krémovou polevou ze smetanového sýra, nelze odolat!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 530 g hladké mouky
  2. 250 ml plnotučného mléka (teplého)
  3. 70 g krystalového cukru
  4. 2½ lžičky instantního droždí
  5. Špetka soli
  6. 2 vejce
  7. 75 g másla (rozpuštěného)

Na základní náplň

  1. 2-3 lžíce rozpuštěného másla
  2. 70 g třtinového cukru
  3. Lžíce mleté skořice

Na jablečnou náplň

  1. 4-5 středních jablek (oloupaných, zbavených jader a nakrájených na tenké plátky)
  2. 100 g třtinového cukru
  3. 2 lžičky mleté skořice
  4. Špetka muškátového oříšku
  5. Špetka mletého hřebíčku
  6. Špetka nového koření
  7. 3 lžíce vlašských nebo pekanových ořechů (mletých)

Na polevu

  1. 2 lžíce smetanového sýru
  2. 3-4 lžíce moučkového cukru
  3. 4 lžíce vysokoprocentní smetany
  4. 4-5 lžic mléka

Postup

  1. Prosejeme mouku a smícháme jí se solí, dáme stranou
  2. Mléko nalijeme do misky a vložíme ho do mikrovlnné trouby a zahříváme ho po dobu 20-40 vteřin
  3. Mléko musí být teplé, ale ne horké
  4. Smícháme mléko, droždí, cukr, rozpuštěné máslo a vejce ve velké nádobě a necháme vzejít kvásek
  5. Poté začneme těsto míchat a hníst, dokud se ingredience dobře nespojí
  6. Přidáme mouku a hněteme, dokud nevznikne těsto
  7. Těsto by mělo být lehce lepivé, ale nemělo by se lepit na stěnu mísy
  8. Pokud je příliš lepivé, vmícháme postupně další 2-4 lžíce mouky
  9. Těsto přemístíme do velké mísy lehce vymazané olejem nebo máslem
  10. Zakryjeme ho potravinářskou fólií a dáme ho kynout na teplé místo
  11. Takto ho necháme 1 až 1½ hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
  12. V tuto chvíli si můžeme připravit základní náplň a jablečnou náplň
  13. Na základní náplň si v misce vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme máslo
  14. Poté v samostatné misce smícháme mletou skořici a hnědý cukr
  15. Na jablečnou náplň oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké plátky
  16. Do středně velkého hrnce dáme nakrájená jablka, hnědý cukr, mletou skořici, mletý hřebíček, mletý muškátový oříšek, nové koření a ořechy
  17. Směs vaříme 7–10 minut, dokud jablka nezměknou
  18. Jablečnou náplň poté scedíme přes jemné síto a a necháme jí zcela vychladnout
  19. Plech si vyložíme pečicím papírem
  20. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozválíme do obdélníku
  21. Těsto potřeme rozpuštěným máslem, poté posypeme hnědým cukrem a směsí mleté ​​skořice
  22. Navrch nalijeme vychladlou jablečnou náplň, kterou rovnoměrně rozetřeme po těstě
  23. Těsto pevně srolujeme
  24. Roládu nakrájíme na 12 stejně velkých kousků a jablečné skořicové rolky vyskládáme na plech
  25. Přikryjeme je a necháme ještě 20-30 minut odpočívat
  26. Mezitím si předehřejeme troubu na 175 stupňů
  27. Po odpočinutí jablečné rolky pečeme 14–18 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavé
  28. Mezitím si vyrobíme polevu
  29. Na tu ve středně velké misce smícháme smetanový sýr, moučkový cukr, hustou smetanu a mléko, dokud nedosáhne požadované konzistence
  30. Skořicové šneky necháme vychladnout na plechu
  31. Pokapeme je polevou ze smetanového sýra a podáváme
Lahodné a nadýchané těsto plněné jablečnou náplní.
Zdroj: britneybreaksbread.com

Tvarohové rolky se skořicí a citronovou polevou

Tento recept na skořicové šneky s náplní z tvarohu musíte ochutnat. Nejde totiž o klasický recept, ale o jeho obměnu, kdy tvaroh dodává těstu mnohem větší vláčnost a citron kyselost, která je ale krásně vyvážená sladkou polevou.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 2 lžičky aktivního droždí
  2. 180 ml mléka (ohřáté)
  3. 155 g másla (změkčeného)
  4. 2 vejce
  5. 50 g cukru
  6. 2 lžičky vanilkového extraktu
  7. Kůra z citronu
  8. 560 g hladké mouky
  9. Špetka soli
  10. Špetka muškátového oříšku

Na citronovou náplň

  1. 150 g cukru
  2. Citronová kůra
  3. 4 lžíce másla (velmi měkkého)
  4. Špetka mletého muškátového oříšku
  5. 60 ml citronové šťávy
  6. 115 g tvarohu

Na citronovou polevu

  1. Citron (oloupaný a odšťavněný)
  2. 230 g smetanového sýra
  3. 240 g moučkového cukru
  4. Lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na těsto si do ohřátého mléka rozdrobíme droždí
  2. Necháme ho pět minut odpočívat, aby vzešel kvásek
  3. Do mléka při nízké rychlosti mixéru vmícháme změklé máslo, vejce, cukr, vanilku, citronovou kůru a 250 g mouky
  4. Přidáme sůl a muškátový oříšek
  5. Přidáme i zbývající mouku, abychom vytvořili měkké, ale lepivé těsto
  6. Pokračujeme v hnětení, aby vzniklo hladké, vláčné a pružné těsto
  7. Do lehce vymaštěné mísy vložíme těsto
  8. Potřeme ho trochou oleje, mísu zakryjeme plastovým obalem a těsto necháme kynout
  9. Na citronovou náplň si v míse smícháme cukr a citron
  10. Mícháme 15-20 vteřin, jen aby se obojí spojilo a citronová kůra se více rozdrtila
  11. Přidáme máslo a muškátový oříšek a šlehejte do husté a krémové hmoty
  12. Pomalu přidáváme citronovou šťávu a šleháme, dokud se ingredience úplně nespojí
  13. Zapékací mísu vymažeme máslem
  14. Na pomoučeném povrchu vyválíme polovinu těsta do tvaru obdélníku
  15. Potřeme ho polovinou tvarohu
  16. Poté na něj nalijme polovinu citronové náplně
  17. Těsto pevně srolujeme
  18. pomocí nitě nebo nože těsto naporcujeme na 12 stejných rolek válečků a každou rolku vložte do připraveného pekáčku
  19. postup opakujeme i s druhou polovinou těsta
  20. Skořicové šneky přikryjeme utěrkou a necháme je ještě kynout alespoň 30 minut
  21. Mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů
  22. Vykynuté skořicové šneky vložíme do trouby a pečeme 30–35 minut, dokud lehce nezhnědnou
  23. Zatímco se rolky pečou, vyšleháme společně citronovou šťávu, citronovou kůru a smetanový sýr
  24. Přidáme moučkový cukr a mícháme, dokud nevznikne hladká a krémová poleva
  25. Rolky po vyndání z trouby necháme 10-15 minut odpočinout, poté je pokapeme polevou
Úžasné rolky plněné skořicí, citronovým tvarohem a přelité citronovou polevou.
Zdroj: bakerstable.net

Veganské rolky se skořicí

Slavný recept na veganské skořicové šneky, které zdárně obstojí proti jakékoli neveganské verzi. Servírujte skořicové rolky jako jednoduchý moučník při každé příležitosti.

Co budeme potřebovat

Na kvásek

  1. 125 ml teplé vody
  2. 5 g cukru
  3. 8 g rychle kypřícího instantního droždí

Na těsto

  1. 430 g hladké mouky
  2. 70 g kokosového másla
  3. 125 ml neslazeného mandlového mléka
  4. 75 g třtinového cukru
  5. Lžička soli

Na náplň

  1. 110 g třtinového cukru
  2. 10 g skořice
  3. 50 g veganského másla (rozpuštěného)

Na polevu

  • 40 g třtinového cukru
  • Kokosovou smetanu

Postup

  1. Pro kvásek si do malé misky přidáme teplou vodu
  2. Vmícháme cukr, dokud se téměř nerozpustí
  3. Nyní vmícháme droždí, dokud se nerozpustí
  4. Směs necháme stranou 6 až 7 minut, aby vzešel kvásek
  5. Na těsto si do velké mísy přidáme mouku
  6. Rozpustíme veganské máslo a vmícháme mandlové mléko, cukr a sůl
  7. Směs by měla být vlažná – pokud je teplejší, necháme ji minutu vychladnout
  8. Vmícháme kvásek a mícháme, dokud se nespojí
  9. Mokré ingredience vmícháme do mouky a promícháme
  10. Těsto začneme zapracovávat, dokud nezapracujeme veškerou mouku
  11. Těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu a hněteme další 3 až 4 minuty, dokud nepřestane být lepivé
  12. Z těsta vytvarujeme kouli a vložíme jí do mísy, kterou přikryjeme utěrkou a umístíme jí na teplé místo, aby těsto vykynulo
  13. Mezitím si připravíme náplň ze skořicového cukru
  14. V malé misce smícháme cukr a skořici a dáme stranou
  15. Připravíme si náplň a v malém hrnci si rozpustíme máslo
  16. V rozpuštěném máslu, promícháme hnědý cukr, dokud se nespojí
  17. Když je, těsto vykynuté vyválíme ho do velkého obdélníku
  18. Cukrářským štětcem na těsto rozetřeme rozpuštěné máslo se skořicí a posypeme ho cukrem
  19. Těsto srolujeme co nejpevněji a nakrájíme ho na 10-12 rolek
  20. Skořicové rolky vložíme do připraveného pekáče, několik centimetrů od sebe
  21. Pekáč zakryjeme plastovou fólií a necháme 45 minut kynout
  22. Mezitím si připravíme veganskou polevu, kdy vyšleháme kokosovou smetanu s cukrem do husté směsi
  23. Do předehřáté trouby na 180 stupňů vložíme plech se skořicovými rolkami a pečeme 20-25 minut
  24. Poté je vyndáme z trouby a necháme skořicové šneky asi na 10 minut vychladnout
  25. Rolky potřeme kokosovou polevou
  26. Ihned podáváme
Nejlepší recept na veganskou verzi skořicových šneků z kynutého těsta.
Zdroj: noracooks.com

Video recept na skořicové šneky

Pro lepší představu jsme vám sem nahráli přehledný video návod, jak si snadno a rychle poradit s tímto receptem na skořicové rolky! Sami uvidíte, že to není žádná věda.

Zdroj: Tasty

Zdravotní benefity skořice

Boj s viry a bakteriemi

Skořice má mnoho léčivých a uklidňujících vlastností. Dlouhá staletí je součástí tradiční čínské bylinné medicíny. Esenciální oleje, které obsahuje kůra skořice, vykazují antivirové a antibakteriální vlastnosti.

Podporuje zdraví střev

Skořice má probiotické vlastnosti, což znamená, že tyto bakterie mohou pomoci obnovit rovnováhu bakterií ve vašem střevě, a tím podpořit zdraví trávení a zmírnit zažívací potíže.

Reguluje krevní tlak

Dlouhodobá konzumace skořice může napomoci snížení krevního tlaku.

Snižuje hladinu cukru v krvi

Skořice je známá tím, že pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dokáže regulovat množství glukózy, které vstoupí do krevního řečiště, a napomáhá funkci hormonu, který reguluje inzulín.

Napomáhá správné funkci mozku

Některé studie ukazují, že by skořice mohla napomáhat při léčbě Alzheimerovy choroby. Skořice totiž podporuje tvorbu dvou proteinů, které napomáhají ke zpomalení této choroby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X