Recepty na pohár s ovocem v 5 luxusních verzích. Ochutnejte je všechny!

Co sklidí stejný úspěch jako dort, ale stojí mnohem méně úsilí?

Sladký pohár!

Se zmrzlinou i bez, se šlehačkou i smetanou, s piškoty, oplatkami nebo s posypem.

Inspirujte se našimi recepty na ovocný pohár, které jsou sázkou na jistotu!

Čerstvé ovoce s krémem z mascarpone

Svěží jahody a borůvky v kombinaci s krémem z mascarpone a jogurtu dohromady tvoří lahodný nepečený dezert, jehož příprava je neuvěřitelně rychlá a jednoduchá.

Ingredience

Na ovocnou vrstvu:

  • 1 šálek čerstvých jahod, nakrájených na malé kousky
  • ½ šálku čerstvých borůvek
  • kůra z ½ citronu
  • 1 lžička citronové šťávy

Na krémovou vrstvu:

  • ½ šálku sýra mascarpone
  • ½ hrnku bílého řeckého jogurtu (nejlépe 0 % tuku)
  • kůra z ½ citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve střední misce smíchejte jahody, borůvky, citronovou kůru a citronovou šťávu.
  2. Dejte stranou.
  3. V jiné misce smíchejte mascarpone, jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu, med a vanilkový extrakt tak, aby vzniklá krémová směs.
  4. Ochutnejte a upravte sladkost či kyselost přidáním více medu nebo citronové šťávy podle vašich osobních preferencí.
  5. Vezměte dvě sklenice a navrstvěte ovoce a krém.
  6. Podávejte ihned nebo vychlazené.
Dvě sklenice s jahodami a borůvkami  v kombinaci s krémem z mascarpone a jogurtu servírované na dřevěném prkýnku s prostíráním.
www.yayforfood.com

Vyzkoušejte také naše lahodné recepty na dorty z krémového sýra mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Pohár z čerstvého ovoce se šlehačkou

Tento salát ze svěžího ovoce a malých marsmallows v lehké a nadýchané směsi jogurtu a šlehačky je naprosto úžasný a zamilují si ho nejen vaše děti!

Ingredience

  • 2 šálky nakrájených jahod
  • 2 šálky ananasu, nakrájeného
  • 2 šálky čerstvého bílého hroznového vína
  • 1 plechovka (425 g) konzervovaných mandarinek, okapaných
  • 1 až 2 šálky mini marshmallows
  • 150 g řeckého vanilkového jogurtu
  • 230 g šlehačky

Postup

  1. Smíchejte jahody, ananas, hrozny, mandarinky a mini marshmallow ve velké misce a promíchejte.
  2. V samostatné misce míchejte vanilkový jogurt a šlehačku, dokud nebude směs hladká.
  3. Směs nalijte do mísy s ovocem a promíchejte.
  4. Dejte do ledničky, dokud nejste připraveni podávat.
Salát ze svěžího ovoce a malých marsmallows v lehké a nadýchané směsi jogurtu a šlehačky servírovaný v misce.
www.iwashyoudry.com

Ovocný pohár s domácím pudinkem

Úžasný recept na jednoduchý dekadentní dezert z vanilkového pudinku, čerstvého ovoce a cukrářských piškotů, který potěší všechny vaše chuťové pohárky!

Ingredience

  • 1 a ½ šálku plnotučného mléka
  • ½ šálku cukru
  • ¼ šálku hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 4 velké žloutky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 18 ks cukrářských piškotů
  • 2–3 šálků různých druhů ovoce (jahody, borůvky, kiwi, mango, maliny)

Postup

  1. V malé misce smíchejte žloutky, cukr, mouku a sůl.
  2. Bude to vypadat jako hustá pasta, ale to je v pořádku.
  3. Ohřejte mléko na sporáku, dokud se nezačne vařit.
  4. Velmi, velmi pomalu zašlehejte teplé mléko do směsi žloutkové pasty.
  5. Pudinkovou směs dejte do malého hrnce a vraťte ji zpět na sporák na nízký až střední plamen.
  6. Směs neustále míchejte, dokud nezačne houstnout.
  7. Jakmile směs začne vypadat jako pudink, sundejte hrnec z ohně a přidejte vanilkový extrakt.
  8. Nalijte do misky a zakryjte fólií tak, aby se dotýkala přímo pudinku.
  9. Tak nevznikne škraloup.
  10. Nechte vychladit v lednici.
  11. Dezert vrstvěte do sklenic následovně: sušenky, 2 vrchovaté lžíce pudinku, 2 vrchovaté lžíce ovoce a to celé opakujte.
  12. Ovocné poháry dejte do lednice, dokud nejste připraveni podávat.
Dezert z vanilkového pudinku, čerstvého ovoce a cukrářských piškotů servírovaný ve sklenicích.
www.bsugarmama.com

Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Tento snadný recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami se velmi rychle stane vaším oblíbeným dezertem. Je krásně lehký a osvěžující a vaše rodina i hosté se po něm utlučou.

Ingredience

  • 1 šálek ricotty
  • 2 lžíce medu
  • 2-3 lžíce smetanového vanilkového jogurtu
  • lístky máty a citronová kůra (volitelně)

Na macerované jahody:

  • 1-2 lžíce medu, mírně zahřátého
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička čerstvé máty, jemně nasekané (volitelně)
  • 2 šálky jahod nakrájených na plátky nebo na čtvrtky

Postup

  1. Smíchejte ricottu, med, jogurt a zpracujte do hladkého krému (lze použít ruční šlehač, tyčový mixér nebo kuchyňský robot).
  2. Přendejte do mísy, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu.
  3. Během čekání si připravte jednoduché macerované jahody.
  4. V malé misce prošlehejte med, citronovou šťávu, citronovou kůru a mátu (pokud používáte).
  5. Jemně spojte s nakrájenými jahodami.
  6. Nechte odstát při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
  7. Do sklenic (nebo servírovacích misek) rozdělte ricottu a macerované jahody.
  8. Začněte tím, že na dno každé sklenice dáte pár lžic krému, na něj nasypete několik lžic jahod a nakonec přidáte další lžíci ricottového krému.
  9. Pokud chcete, ozdobte lístky máty a citronovou kůrou.
  10. Užijte si to!
Pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami ozdobený čerstvou mátou a citrónovou kůrou.
www.shelovesbiscotti.com

Máme pro vás také výběr těch nejlepších receptů na dort z tvarohu. Vyzkoušejte je všechny!

Pohár z čerstvého ovoce a krémem ze zakysané smetany

Sladký, karamelový a neuvěřitelně krémový nepečený dezert, který se rozhodně stane vaším oblíbeným!

Ingredience

  • 2 šálky studené smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilky
  • 1 šálek zakysané smetany
  • ½ šálku třtinového cukru
  • 4 šálky čerstvých bobulí (jahody, borůvky, maliny, ostružiny), umytých, okapaných a nakrájených na plátky

Postup

  1. Šlehejte smetanu ke šlehání a vanilku v elektrickém mixéru na vysoké otáčky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, 2-3 minuty.
  2. Vmíchejte zakysanou smetanu.
  3. Do sklenice navrstvěte 1/2 šálku ovoce a poté 1/2 šálku smetanové směsi.
  4. Navrch dejte 1 polévkovou lžíci třtinového cukru.
  5. Opakujte vrstvy.
  6. Zakryjte fólií a nechte přes noc v chladu.
  7. Před podáváním vyjměte z lednice, odstraňte fólií a ozdobte čerstvým ovocem.
Dvě sklenice plněné krémem ze zakysané smetany, čerstvým ovocem a třtinovým cukrem.
www.bakerstable.net

Další tipy na ovocné poháry

Krémy do sladkých pohárů:

  • slazené tvarohové krémy ochucené kakaem
  • slazené tvarohové krémy ochucené ovocem
  • tvarohové krémy prošlehané s uvařeným pudinkem
  • pudinky
  • pudinky s bílým jogurtem
  • zmrzliny
  • šlehačka

Piškoty a oplatky do sladkých pohárů:

  • cukrářské podlouhlé piškoty
  • dětské piškoty namočené v kakau, kávě nebo kompotové šťávě
  • kostky doma upečeného piškotu
  • kostky musli

Drobné ovoce používáme celé, větší jako meruňky nebo broskve nakrájíme na menší kousky. Použít můžeme i kompotované ovoce, které necháme okapat. Druhy ovoce můžeme mezi sebou různě kombinovat. Nezapomeneme si několik pěkných kousků ponechat na ozdobu.

Do poháru můžete použít také vlastní podomácku připravenou zmrzlinu!

Jaký pohár je váš nejoblíbenější? Pochlubte se v komentáři pod článkem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X