Ingredience
- 1 kg zelí
- sůl
- kmín
- trocha cukru
- trocha mouky na zaprášení
- 1 cibule
- ocet na zakápnutí
Postup receptu
- Do hrnce dáme vařit nakrájené zelí do vody, osolíme, dáme kmín, když je měkké vodu scedíme necháme tam jen trochu a zparášíme moukou
- Pak dále přidáme trocha cukru, usmaženou cibulku, ocet a ještě necháme chvilku povařit
- Někdo rád i osmahlou slaninku na kostičky
Tip: K usnadnění práce s krouhání zelí pomáhá kráječ potravin. Máte doma takového pomocníka? Pokud vás zajímá více, podívejte se na recenzi elektrických kuchyňských kráječů.
Zásadně zelí zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou je to zdraější a chutnější.
My máme strašně rádi slaďoučké zelíčko, takže hodně hodně cukru mňam mňam.
S tou bramborou jsem to zkusila aje to něco skvělého díky receptů, do té doby jsem to neznala.
Jojo brambora je výborná surovina jak jen jako příloha, tak aji jako zahutovadlo a halvně do zelíčka ot je potom bašťulka kdo neochutnal nezjistí?