Sladké zelí

Sladké zelí

Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg zelí
  • sůl
  • kmín
  • trocha cukru
  • trocha mouky na zaprášení
  • 1 cibule
  • ocet na zakápnutí

Postup receptu

  1. Do hrnce dáme vařit nakrájené zelí do vody, osolíme, dáme kmín, když je měkké vodu scedíme necháme tam jen trochu a zparášíme moukou
  2. Pak dále přidáme trocha cukru, usmaženou cibulku, ocet a ještě necháme chvilku povařit
  3. Někdo rád i osmahlou slaninku na kostičky

Tip: K usnadnění práce s krouhání zelí pomáhá kráječ potravin. Máte doma takového pomocníka? Pokud vás zajímá více, podívejte se na recenzi elektrických kuchyňských kráječů.

Komentáře
  1. Zásadně zelí zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou je to zdraější a chutnější.

  2. S tou bramborou jsem to zkusila aje to něco skvělého díky receptů, do té doby jsem to neznala.

  3. Jojo brambora je výborná surovina jak jen jako příloha, tak aji jako zahutovadlo a halvně do zelíčka ot je potom bašťulka kdo neochutnal nezjistí?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X