Sladké zelí

Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg zelí
  • sůl
  • kmín
  • trocha cukru
  • trocha mouky na zaprášení
  • 1 cibule
  • ocet na zakápnutí

Postup receptu

  1. Do hrnce dáme vařit nakrájené zelí do vody, osolíme, dáme kmín, když je měkké vodu scedíme necháme tam jen trochu a zparášíme moukou
  2. Pak dále přidáme trocha cukru, usmaženou cibulku, ocet a ještě necháme chvilku povařit
  3. Někdo rád i osmahlou slaninku na kostičky

Tip: K usnadnění práce s krouhání zelí pomáhá kráječ potravin. Máte doma takového pomocníka? Pokud vás zajímá více, podívejte se na recenzi elektrických kuchyňských kráječů.

Komentáře

  1. Jojo brambora je výborná surovina jak jen jako příloha, tak aji jako zahutovadlo a halvně do zelíčka ot je potom bašťulka kdo neochutnal nezjistí?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.