Sladkokyselá salátová omáčka.

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 1 litr vody
  • 2 hrstě nakrájeného hlávkového salátu
  • 2 lžičky octa
  • 1 bujón
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 100 ml sladké 100% smetany
  • světlá jíška dle potřeby

Postup receptu

  1. Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí
  2. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody
  3. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený
  4. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, nebo hotovou instantní

  5. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody
  6. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu
  7. Po rozpuštění bujónu můžeme ještě dochutit solí, 2 lžícemi cukru a 2 lžičkami octa
  8. Do odstavené omáčky vmícháme 100 ml smetany na zjemnění
  9. Omáčku podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a knedlíkem, nebo vařenými brambory a vařeným vejcem, či volským okem

  10. Ke knedlíkům můžeme dát víc smetany a k bramborám více salátu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.