Slaná bábovka

Slaná bábovka
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 1,5 dkg droždí
  • špetka cukru
  • asi 1/4 l mléka
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • tuk na vymazání formy.

Náplň

  • 15 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 natvrdo uvařená vejce
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • petrželka
  • pažitka.

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí
  2. Přidáme špetku cukru, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vykynout
  3. Pak přidáme zbylé vlažné mléko rozšlehané se žloutky, olej a sůl a vypracujeme vláčné, ne moc husté těsto, které necháme vykynout
  4. Z vykynutého těsta vyválíme silnější plát, který pokryjeme náplní, stočíme jako závin, vložíme do tukem vymazané formy a oba volné konce spojíme
  5. Necháme ještě krátce kynout, pak v předehřáté troubě upečeme
  6. Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a trochu vyškvaříme
  7. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme
  8. Do směsi přidáme nakrájená vejce, okořeníme, osolíme a doplníme nakrájenou petrželkou a pažitkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X