Slané preclíky

Slané preclíky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • máslo nebo hera 100 g
  • hladké mouka 500 g
  • mák na posypání. lžička cukru
  • 1 vejce
  • 10 g droždí
  • sůl na posypání a vejce na potření.

Postup receptu

  1. Napřed si droždí rozmícháme ve vlažném mléku s cukrem a troškou mouky a necháme vzejít kvásek
  2. Potom kvásek nalijeme do zbylé mouky, přidáme si si vejce a rozpuštěný tuk a vytvoříme těsto
  3. Z těsta si uždibujeme kousky z kterých vválíme malé válečky, které spojujeme v kulaté preclíky
  4. klademe je na vymaštěný plech a než je dáme do trouby, tak je potřeme rozšlehanám vejce a posypeme hrubou solí a mákem
  5. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X