Štrúdl na slano se zeleninou

Ano, čtete správně, ne sladký, ale slaný štrúdl je dnes na pořadu dne!

Čím budeme slaný šrúdl plnit? Masem, houbami či zeleninou.

Více se dozvíte v našich 3 snadných receptech! Pojďme tedy péci!

Slaný štrúdl se špenátem

INGREDIENCE

  • 1 listové těsto
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl, kmín
  • malá cibulka nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • sezamová semínka
  • špenátový protlak
  • vejce na potření

POSTUP

  1. Rozválíme si těsto a přeneseme na plech.
  2. Mezitím si uvaříme špenát dle zvyku, přidáme česnek a cibuli.
  3. Špenát rovnoměrně nanášíme na listové těsto.
  4. Pak jej pokryjeme sýrem.
  5. Nakonec závin opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem.
  6. Pečeme při 220 °C do růžova.

Recept na slaný štrůdl se špenátem je snadný.

Slaný štrúdl se zelím

INGREDIENCE

  • 1 listové těsto
  • sůl, kmín
  • malá cibulka nakrájená nadrobno
  • bílé kysané zelí
  • vejce na potření

POSTUP

  1. Rozválíme těsto a rozprostřeme na plech.
  2. Zelí přecedíme a podusíme na cibulee, osolíme a okořeníme.
  3. Zelí rozprosřeme doprostřed těsta.
  4. Nakonec závin opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.
  5. Pečeme při 220 °C do růžova.

Recept na slany strudl se zelim je rychlý a oblíbený.

Slaný štrúdl s cibulovou náplní

INGREDIENCE

  • 1 listové těsto
  • 3 cibule
  • 150 g slaniny nebo uzeného masa
  • sůl, kmín
  • 2 lžíce oleje

POSTUP

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na oleji spolu s kostičkami slaniny.
  2. Osolíme, posypeme kmínem a dusíme, dokud se neodpaří všechna šťáva.
  3. Nakonec cibuli ochutíme sójovou omáčkou.
  4. Listové těsto rozprostřeme na plech, střed posypeme strouhankou a na ni naneseme cibulovou směs.
  5. Kratší strany těsta založíme přes náplň, delší strany nařízneme ve vodorovných pruzích a přeložíme na střídačku přes náplň.

Recept na báječný slaný štrůdl s cibulovou náplní.

Záviny potíráme buď rozpuštěným máslem, sádlem nebo rozšlehaným vejcem. K potírání se dá použít i světlé pivo.

Na povrchu můžeme potřené záviny ještě posypat semínky a naříznout „okénka“. Záviny připravené k pečení vkládáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Pokud přeci jen máte raději sladké štrúdly, zkuste naše další recepty.

Dopečeno? Zamilovali jste si slané štrúdly více než sladké? Napište nám o svých dojmech v sekci komentářů pod článkem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.