Slávky jedlé jako na Sicílii

Slávky jedlé jako na Sicílii
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg slávek
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 conserva italského koncentrátu
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 chilli paprička
  • 2 polévkové lžice olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Kupte nejlépe mušle vytříděné, očistěné kuchyńský upravené v chráněné atmosféře
  2. Po výjmuti je vyperte v studené vodě a vyřaďte poškozené
  3. Očistěte a na na drobno nakrájejte cibuli a stejně tak i česnek
  4. Do většího hrnce (pozor mušle zvětší svůj objem) dejte oleje a spěňte cibuli s čenekem, přidejte tomatový koncentrát nechte 3 minuty restovat, přidejte víno a ostatní ingredience s výjimkou creme fraiche
  5. Jakmile dosáhne varu nechte cca 5 minut vařit, přidejte creme fraiche, snižte oheň, přidejte mušle a zakrýjte poklici, vařte 5 minut za občasného jemného protřepání
  6. Podávejte s bagetou či ciabatou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X