Slávky jedlé jako na Sicílii. ❤️ Budete potřebovat: 2 kg slávek jedlých, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 conserva italského koncentrátu, 1 dl bílého vína, 1 dl creme fraiche, 1 chilli paprička, 2 polévkové lžice olivového oleje, sůl, pepř..

Slávky jedlé jako na Sicílii

Slávky jedlé jako na Sicílii
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg slávek jedlých,
    1 cibule,
    1 stroužek česneku,
    1 bobkový list,
    1 conserva italského koncentrátu,
    1 dl bílého vína,
    1 dl creme fraiche,
    1 chilli paprička,
    2 polévkové lžice olivového oleje,
    sůl,
    pepř.

Postup receptu

  1. Kupte nejlépe mušle vytříděné, očistěné kuchyńský upravené v chráněné atmosféře
  2. Po výjmuti je vyperte v studené vodě a vyřaďte poškozené
  3. Očistěte a na na drobno nakrájejte cibuli a stejně tak i česnek
  4. Do většího hrnce (pozor mušle zvětší svůj objem) dejte oleje a spěňte cibuli s čenekem, přidejte tomatový koncentrát nechte 3 minuty restovat, přidejte víno a ostatní ingredience s výjimkou creme fraiche
  5. Jakmile dosáhne varu nechte cca 5 minut vařit, přidejte creme fraiche, snižte oheň, přidejte mušle a zakrýjte poklici, vařte 5 minut za občasného jemného protřepání
  6. Podávejte s bagetou či ciabatou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X