Slávky jedlé jako na Sicílii. ❤️ Budete potřebovat: 2 kg slávek jedlých,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 bobkový list,
1 conserva italského koncentrátu,
1 dl bílého vína,
1 dl creme fraiche,
1 chilli paprička,
2 polévkové lžice olivového oleje,
sůl,
pepř..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 kg slávek jedlých,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 bobkový list,
1 conserva italského koncentrátu,
1 dl bílého vína,
1 dl creme fraiche,
1 chilli paprička,
2 polévkové lžice olivového oleje,
sůl,
pepř.
Postup receptu
- Kupte nejlépe mušle vytříděné, očistěné kuchyńský upravené v chráněné atmosféře
- Po výjmuti je vyperte v studené vodě a vyřaďte poškozené
- Očistěte a na na drobno nakrájejte cibuli a stejně tak i česnek
- Do většího hrnce (pozor mušle zvětší svůj objem) dejte oleje a spěňte cibuli s čenekem, přidejte tomatový koncentrát nechte 3 minuty restovat, přidejte víno a ostatní ingredience s výjimkou creme fraiche
- Jakmile dosáhne varu nechte cca 5 minut vařit, přidejte creme fraiche, snižte oheň, přidejte mušle a zakrýjte poklici, vařte 5 minut za občasného jemného protřepání
- Podávejte s bagetou či ciabatou