Šlehačkové cukroví

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 šlehačka,50 dkg polohrubé mouky,35 dkg másla,špetka soli,citrónová kůra( z 1 citrónu ),2 lžíce moučkového cukru,moučkový cukr na obalení

Postup receptu

  1. Mouku vysypeme na vál,uděláme důlek ,do něj nakrájíme máslo,vlijeme šlehačku,přidáme sůl,citrónovou kůru a moučkový cukr
  2. Suroviny spojíme v těsto a uložíme na hodinu do chladu
  3. Poté těsto vyválíme na placku silnou 5 mm a pečeme v mírně předehřáté troubě na 150° C asi 10 minut – do růžova
  4. Hotové a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.