Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 8 vajec
  • vanilkový cukr
  • 350 moučkového cukru
  • 4 dl smetany
  • asi 2 dl mléka
  • 600 g hrubé mouky.

Postup receptu

  1. Nejprve utřeme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme mléko, smetanu a dobře promícháme
  2. Pak zhlehka vmícháme střídavě ušlehaný tuhý sníh z bílků a mouku
  3. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v mírně rozehřáté troubě
  4. Až je buchta upečená a vychladlá, pomažeme jí tuhou šlehačkou a posypeme vanilkovým cukrem nebo kakaem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X