Slepice se svíčkovou omáčkou

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 15 dkg mrkve
  • 10 dkg celeru
  • 10 dkg petržele
  • 10 dkg cibule
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 1/4 l smetany
  • 2 lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. V hrnci uvedeme vodu do varu a vložíme očištěnou, která by měla být v vodě potopena
  2. Zvolna vaříme a asi po 30 minutách varu přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, koření a osolíme
  3. Dále vaříme mírným varem
  4. Měkkou slepici vyjmeme a rozkrájíme na porce
  5. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme
  6. Vývar procedíme, vlijeme do něj rozmixovanou zeleninu a zahustíme jej hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
  7. Chvíli povaříme, přidáme smetanu a dochutíme
  8. Kousky slepice vložíme prohřát a podáváme s knedlíkem
  9. Poznámka: pro dušení je nejlepší použít tlakový hrnec

Komentáře

  1. tak nevim ale mě to připadá že je to moc pracné dělat celou slepici zvlášť,,,,jednodušší je jí dělat rozporcovanou rovnou v té zelenině jako klasickou svíčkovou a pak teprve po uvaření ji vyndat.ke koření bych ještě přidala trochu špeku a tymián ,,,je pak chutnější

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.