Recept: Slepice zadělávaná

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice. Sůl
  • 30 g másla
  • 30 g mouky
  • slepičí polévka
  • špička nože květu nebo muškátového oříšku

Postup receptu

  1. Z uvařené slepice stáhneme kůži a slepici rokrájíme na menší kusy, které vložíme do bílé máslové omáčky, kde je ještě chvíly povaříme
  2. Omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme za stálého míchání jíšku, kterou ředíme postupně studenou slepičí polévkou
  3. Omáčku pak dle chuti osolíme a přidáme květ nebo muškátový oříšek
  4. Nakonec přidáme posekanou zelenou petrželku

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *