Slepičí guláš po maďarsku. ❤️ Budete potřebovat: 1 slepice, sůl, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 lžíce másla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře, citronová šťáva, trochu mouky na případné zahuštění, sladká nebo zakysaná smetana..
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- sůl
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře
- citronová šťáva
- trochu mouky na případné zahuštění
- sladká nebo zakysaná smetana.
Postup receptu
- Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka
- Pak ji vyjmeme, z prsou a stehen obereme maso a nakrájíme je na větší kousky
- (Zbytek obraného masa si necháme s trochou vývaru na polévku)
- Vývar přecedíme
- Zeleninu oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme na nudličky
- Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, pak ji zasypeme paprikou, kterou necháme zpěnit a přidáme nastrouhanou zeleninu a koření
- Podlijeme slepičím vývarem, vložíme kousky masa ze slepice a vše dusíme doměkka
- Během dušení doléváme vývar
- Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme koření, a šťávu podle potřeby trochu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme
- Dochutíme citronovou šťávou, případně solí a špetkou chilli koření a omáčku buď zjemníme sladkou smetanou nebo dáváme cca 2 lžíce zakysané smetany na porci při podávání
- Příloha: jemné knedlíky, noky