Slepičí guláš

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 5 dkg slaniny
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 1/4 l sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 mleté sladké papriky
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme
  2. Přidáme sádlo, vložíme drobně nakrájenou cibuli, kterou zpěníme a přidáme drobně nakrájený česnek
  3. Slepici omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky
  4. Vložíme na cibulový základ, osolíme a opepříme, podlijeme a dusíme téměř doměkka
  5. Podle potřeby podléváme
  6. Jakmile je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a paprikou, rozmícháme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a celer, krátce osmahneme, zalijeme vodou a povaříme
  7. Příloha: houskové knedlíky, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.