Slepičí polévka zadělávaná

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1/2 slepice
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl kyselé smetany nebo mléka
  • citronová šťáva
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Očištěnou slepici dáme do studené vody, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a pomalu vaříme
  2. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, před dovařením přidáme do polévky a spolu ještě povaříme
  3. Když je maso měkké, polévku přecedíme, vmícháme do ní kyselou smetanu, podle chuti citronovou šťávu a na kousky pokrájené maso a sekanou petrželku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.