Smažená játra po myslivecku

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřových jater
  • 1 hrnek kysaného mléka
  • 3 lžíce strouhanky
  • cca 5 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • 2 drcené bobkové listy
  • 2 drcené hřebíčky
  • 2 drcené kuličky nového koření
  • pepř
  • sůl
  • tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Játra vložíme na hodinu do kysaného mléka (můžeme vynechat)
  2. Pak je osušíme, protkneme na nudličky pokrájenou slaninou a nakrájíme na plátky
  3. Potřeme je směsí mletého pepře, nového koření, hřebíčku, bobkového listu, nastrouhané cibule a v chladničce necháme hodinu uležet
  4. Zatím nesolíme
  5. Pak plátky obalíme ve strouhance a po obou stranách usmažíme v horkém oleji
  6. Teprve teď usmažená játra osolíme
  7. Ihned podáváme s brambory a zeleninovým salátem

Sdílejte svým přátelům:

5 (100%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00