Recept: Smažená játra v bramborákové směsi

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřových jater
  • pepř
  • mletá sladká paprika. Bramboráková směs: 4 větší brambory
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • prolisovaný česnek
  • hladká mouka.

Postup receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme, očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a mírně opepříme
  2. Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přelijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek podle chuti a podle potřeby zahustíme hladkou moukou
  3. Vše dobře promícháme
  4. Plátky připravených jater obalujeme v bramborovém těstě a smažíme po obou stranách v horkém oleji
  5. Příloha: brambory nebo bramborová kaše a zeleninový obloha nebo salát

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.23%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *