Smažené uzené pochoutky 6x jinak. Recepty, které si zamilujete!

Uzeniny rozhodně nepatří do zdravé stravy, ale dají se z nich vykouzlit skvělé dobroty, které potěší vaše chuťové pohárky.

Navíc když je budete konzumovat v omezené míře, nemusíte se o ně připravit.

Smažená vinná klobáska či párek v těstíčku vám zabere 15 minut a hladovou rodinu neurazí.

Pojďme si představit 6 nejlepších receptů na smažené uzeniny!

Smažené salámové rolky plněné mozzarellou

Tento nízkosacharidový pokrm z křupavého salámu a mozzarelly, která se vám rozplyne v ústech, skvěle poslouží jako předkrm, ale i oběd či večeře.

INGREDIENCE

  • tenké plátky salámu
  • na proužky nakrájená mozzarella

POSTUP

  1. Vezmeme dva plátky salámu tak,a by se mírně překrývaly a omotáme je kolem proužku mozzarelly.
  2. Zahřejeme nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu; není potřeba žádný olej.
  3. Každou rolku vložíme do pánve švem dolů.
  4. Potřebují sotva minutu z každé strany, než salám začne křupat.
  5. Vyjmeme z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.
  6. Umístíme na servírovací talíř a podáváme teplé.
Rolky ze šunky a mozzarelly servírované na tácku.
www.stepawayfromthecarbs.com

Glazovaná šunka

Tyto glazované plátky šunky jsou skvělou alternativou slaniny, kterou můžete podávat k snídani k oblíbenému volskému oku.

INGREDIENCE

  • plátky šunky
  • med nebo javorový sirup
  • stolní olej na smažení

POSTUP

  1. Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trochu oleje a pánev nakláníme, aby povrch lehce zesklovatěl.
  2. Na pánev položíme plátky šunky v jedné vrstvě.
  3. Plátky otočíme, když ze spodní strany začnou hnědnout.
  4. Pokapeme plátky šunky malým množstvím medu nebo javorového sirupu.
  5. Šunku otočíme, aby se obalila z obou stran, a velmi krátce opečeme do hněda (cukr se může rychle připálit).
  6. Vyjmeme z pánve a podáváme.
Plátky smažené šunky, volské oko a krajíc chleba servírované na talíři.
www.chinesegrandma.com

Máme pro vás i nejlepší recepty na uzeniny z grilu aneb užijte si skvělou letní grilovačku!

Smažená vinná klobása

Vinná klobása patří mezi oblíbené uzeniny. Inspirujte se naším jednoduchým receptem, který zvládne i úplný začátečník!

INGREDIENCE

  • vinná klobása
  • několik lžic oleje
  • hrnek vývaru
  • hladká mouka dle potřeby

POSTUP

  1. Vinnou klobásu nakrájíme na délku cca 30 cm, zatočíme, propíchneme špejlí a obalíme v hladké mouce z obou stran.
  2. Klobásu osmažíme dozlatova.
  3. Před dopečením můžeme podlít vývarem, kterým na talíři pokrm zalijeme.
  4. Podáváme s brambory v jakékoli úpravě.
Vinná klobása s bramborovou kaší servírovaná na talíři s vedle položenou sklenicí piva, příborem a miskou bramborové kaše.
www.dobruchut.aktuality.sk

Osmažené párečky v asijském stylu

Tento recept se vám bude hodit, pokud zrovna nebudete mít čas na dlouhé vaření, protože vám zabere méně než 10 minut. Párky jednoduše orestujete s kořením a omáčkami a hravě tak vykouzlíte pochoutku, na které si pochutná celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 15 až 20 koktejlových párků (nebo 4 až 5 frankfurtských párků nakrájených na malé kousky)
  • ½ cibule nakrájené nadrobno
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžice chilli omáčky
  • ½ lžíce koření Garam Masala
  • jemně nasekané listy koriandru na ozdobu
  • 1 lžíce oleje

POSTUP

  1. Párky nakrájíme na 8 až 10 tenkých malých kousků.
  2. Pokud použijeme koktejlové klobásy, můžeme je použít tak, jak jsou (z plechovky nebo balíčku).
  3. Nyní rozehřejeme pánev s plochým dnem a jakmile je rozpálená, přidáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje.
  4. Přidáme kousky párků a na středním plameni mícháme, aby se lehce osmažily a napůl uvařily.
  5. Poté přidáme nakrájenou cibuli, garam masalu a drcený černý pepř a restujeme 3 až 4 minuty.
  6. Přidáme kečup, chilli a sójovou omáčku a restujeme další 2 až 3 minuty
  7. Nyní vypneme plamen.
  8. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.
Spoustu smažených párků s cibulí.
www.foodiesuzrecipes.com

Blíží se návštěva a jiná oslava a potřebujete narychlo připravit skvělé občerstvení? Inspirujte se našimi recepty na uzeninové pochoutky!

Smažený salám v těstíčku

Ačkoli pro někoho z vás nebude znít název tohoto receptu zrovna nejlahodněji, je chyba ho nevyzkoušet. Sice se nejedná o zrovna dietní pokrm, ale zaručeně si na něm pochutnáte!

INGREDIENCE

  • 4 silná kolečka šunky nebo salámu
  • 4 malé plátky tvrdého sýru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky

POSTUP

  1. Do kolečka šunky nebo měkkého salámu vložíme plátek sýra.
  2. Připevníme párátkem a obalíme v těstíčku nebo trojobale.
  3. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
  4. Servírujeme s čerstvou zeleninou, například cherry rajčátky.
Smažená rolka ze salámu a sýru servírovaná na talíři s bramborami.
www.dobruchut.aktuality.sk

Křupavé rolky s párkem

Zbylo vám doma pár krajíců chleba a párky? Pak máte vše, co potřebujete na vydatnou svačinku!

INGREDIENCE

  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce, rozšlehané
  • párky
  • 8 plátků bílého chleba

POSTUP

  1. Okraje chleba odřízneme a chléb vyrovnáme pomocí válečku.
  2. Na jeden okraj krajíce chleba položíme párek a srolujeme tak, aby se uzavřela náplň.
  3. Na okraj otvoru naneseme rozšlehané vejce a lehce zatlačíme, aby se otvor uzavřel.
  4. Opakujeme se zbývajícími plátky chleba.
  5. Rohlíky potřeme vajíčkem a poté obalíme ve strouhance.
  6. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olej.
  7. Položíme rolky švem dolů a smažíme dozlatova a podle potřeby otočíme na druhou stranu.
  8. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na mřížce nebo plechu.
  9. Podáváme horké.
Smažené závitky plněné párkem servírované v košíčku s miskou dipu.
www.oetker.com.my

Připravit si můžete i uzeninu á la plněné řízky. Na plněné řízky využíváme plátkové uzeniny a náplně z dušených hub, vajec, podušené zeleniny. Naplněné řízky obalíme a smažíme.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Povedly se vám?

Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem, potěší nás to!

Přečtěte si naše recenze na kvalitní ekologické pánve Woll, které můžete použít pro přípravu nejen výše uvedených pokrmů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X