Smaženou uzeninu není třeba vydávat za dietní jídlo, je to však rychlovka a potěší chuťové pohárky.
Smažená vinná klobáska či párek v těstíčku nám zabere 15 minut a hladovou rodinu neurazí.
Pojďme si představit 3 nejoblíbenější recepty na smaženou uzeninu!
Smažená vinná klobása
INGREDIENCE
- vinná klobása
- několik lžic oleje
- hrnek vývaru
POSTUP
- Vinnou klobásu nakrájíme na délku cca 30 cm, zatočíme, propíchneme špejlí a obalíme v hladké mouce z obou stran.
- Klobásu osmažíme dozlatova.
- Před dopečením můžeme podlít vývarem, kterým na talíři pokrm zalijeme.
- Podáváme s brambory v jakékoli úpravě.
Objevte podobné tipy
Smažený párek
INGREDIENCE
- 2 párky dle chuti
- několik lžic oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce hořčice
POSTUP
- Párky nařízneme po délce a vnitřní kapsu namažeme hořčicí.
- Utřeme česnek a spolu s proužkem papriky vložíme do kapsy.
- Párky osmažíme dozlatova z obou stran.
- Podáváme se zeleninou a pečivem nebo bramborem.
Smažený salám v těstíčku
INGREDIENCE
- 4 silná kolečka šunky nebo salámu
- 4 malé plátky tvrdého sýru
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
POSTUP
- Do kolečka šunky nebo měkkého salámu vložíme plátek sýra.
- Připevníme párátkem a obalíme v těstíčku nebo trojobale.
- Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
- Servírujeme s čerstvou zeleninou, například cherry rajčátky.
Připravit si můžete i uzeninu á la plněné řízky. Na plněné řízky využíváme plátkové uzeniny a náplně z dušených hub, vajec, podušené zeleniny. Naplněné řízky obalíme a smažíme.
Uzeninu lze připravovat i zdravějšími způsoby, a to třeba jako uzeninové rolky. Určitě vyzkoušejte!
Copak jste usmažili? Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem, potěší nás to!