Smažená uzenina – rychlá a chutná večeře

Smaženou uzeninu není třeba vydávat za dietní jídlo, je to však rychlovka a potěší chuťové pohárky.

Smažená vinná klobáska či párek v těstíčku nám zabere 15 minut a hladovou rodinu neurazí.

Pojďme si představit 3 nejoblíbenější recepty na smaženou uzeninu!

Uzenina ke smažení

Ke smažení se hodí jenom měkké druhy uzeniny. Jsou to:

  • párky silné
  • párky slabé
  • měkké klobásy
  • vinná klobása
  • točený salám
  • měkký salám
  • šunka

Přílohy ke smažené uzenině

Ke smažené uzenině podáváme:

  • brambory
  • čerstvou zeleninu
  • tatarskou (nebo jinou studenou) omáčku
Smažené klobásky i jiné uzeniny najdete v těchto receptech.
foto zdroj: pinterest.com

Jednotlivé druhy uzeniny můžeme smažit nakrájené na vhodné kousky a pak obalené.

Obalování uzeniny před smažením

Připravenou uzeninu obalujeme v:

  • klasickém trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka)
  • trojobalu, kde do vajíčka přidáme trochu kečupu, hořčice nebo ostřejšího koření.
  • trojobalu s ovesnými vločkami místo strouhanky
  • drcených chipsech
  • těstíčkách z mouky, vajec a mléka.
  • těstíčkách z mouky, vajec a piva / vína

Smažení uzeniny

Uzeninu smažíme v horkém oleji ze všech stran dozlatova a výhodou uzeniny je to, že ji není třeba smažit dlouho. Velmi dobře se smaží ve fritéze.

Zkuste tyto recepty

Telecí játra smažená

Špekové knedlíky

Smažená krůtí prsíčka

Smažená krkovička plněná ovocem

TIP: Uvažujete o pořízení nové pánve do vaší kuchyně? Přečtěte si recenzi na pánve Wok!

Smažená vinná klobása

INGREDIENCE

  • vinná klobása
  • několik lžic oleje
  • hrnek vývaru

POSTUP

  1. Vinnou klobásu nakrájíme na délku cca 30cm, zatočíme, propíchneme špejlí a obalíme v hladké mouce z obou stran.
  2. Klobásu osmažíme dozlatova.
  3. Před dopečením můžeme podlít vývarem, kterým na talíři pokrm zalijeme.
  4. Podáváme s brambory v jakékoli úpravě.
Smažená vinná klobása je snadná a oblíbená večeře.
foto zdroj: google.com

foto zdroj: google.comO složení pravé vinné klobásy se dočtete zde.

Smažený párek

INGREDIENCE

  • 2 párky dle chuti
  • několik lžic oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce hořčice

POSTUP

  1. Párky nařízneme po délce a vnitřní kapsu namažeme hořčicí.
  2. Utřeme česnek a spolu s proužkem papriky vložíme do kapsy.
  3. Párky osmažíme dozlatova z obou stran.
  4. Podáváme se zeleninou a pečivem nebo bramborem.
Recept na smažený párek
foto zdroj: pinterest.com

Máte-li chuť na další smažené lahůdky, doporučuji tento recept na smažené játrové placičky!

Smažený salám v těstíčku

INGREDIENCE

  • 4 silná kolečka šunky nebo salámu
  • 4 malé plátky tvrdého sýru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky

POSTUP

  1. Do kolečka šunky nebo měkkého salámu vložíme plátek sýra.
  2. Připevníme párátkem a obalíme v těstíčku nebo trojobale.
  3. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
  4. Servírujeme s čerstvou zeleninou, například cherry rajčátky.
Recept na smažený salám v těstíčku
foto zdroj: google.com

foto zdroj: google.com

Dojdou-li uzeniny, zkuste tyto papriky smažené v těstíčku!

Tip na závěr:

Připravit si můžete i uzeninu á la plněné řízky. Na plněné řízky využíváme plátkové uzeniny a náplně z dušených hub, vajec, podušené zeleniny. Naplněné řízky obalíme a smažíme.

Copak jste usmažili? Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem, potěší nás to!

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *