Smažené uzené pochoutky 6x jinak. Recepty, které si zamilujete!

Uzeniny rozhodně nepatří do zdravé stravy, ale dají se z nich vykouzlit skvělé dobroty, které potěší vaše chuťové pohárky.

Navíc když je budete konzumovat v omezené míře, nemusíte se o ně připravit.

Smažená vinná klobáska či párek v těstíčku vám zabere 15 minut a hladovou rodinu neurazí.

Pojďme si představit 6 nejlepších receptů na smažené uzeniny!

Smažené salámové rolky plněné mozzarellou

Tento nízkosacharidový pokrm z křupavého salámu a mozzarelly, která se vám rozplyne v ústech, skvěle poslouží jako předkrm, ale i oběd či večeře.

INGREDIENCE

  • tenké plátky salámu
  • na proužky nakrájená mozzarella

POSTUP

  1. Vezmeme dva plátky salámu tak,a by se mírně překrývaly a omotáme je kolem proužku mozzarelly.
  2. Zahřejeme nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu; není potřeba žádný olej.
  3. Každou rolku vložíme do pánve švem dolů.
  4. Potřebují sotva minutu z každé strany, než salám začne křupat.
  5. Vyjmeme z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.
  6. Umístíme na servírovací talíř a podáváme teplé.
Rolky ze šunky a mozzarelly servírované na tácku.
www.stepawayfromthecarbs.com

Glazovaná šunka

Tyto glazované plátky šunky jsou skvělou alternativou slaniny, kterou můžete podávat k snídani k oblíbenému volskému oku.

INGREDIENCE

  • plátky šunky
  • med nebo javorový sirup
  • stolní olej na smažení

POSTUP

  1. Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trochu oleje a pánev nakláníme, aby povrch lehce zesklovatěl.
  2. Na pánev položíme plátky šunky v jedné vrstvě.
  3. Plátky otočíme, když ze spodní strany začnou hnědnout.
  4. Pokapeme plátky šunky malým množstvím medu nebo javorového sirupu.
  5. Šunku otočíme, aby se obalila z obou stran, a velmi krátce opečeme do hněda (cukr se může rychle připálit).
  6. Vyjmeme z pánve a podáváme.
Plátky smažené šunky, volské oko a krajíc chleba servírované na talíři.
www.chinesegrandma.com

Máme pro vás i nejlepší recepty na uzeniny z grilu aneb užijte si skvělou letní grilovačku!

Smažená vinná klobása

Vinná klobása patří mezi oblíbené uzeniny. Inspirujte se naším jednoduchým receptem, který zvládne i úplný začátečník!

INGREDIENCE

  • vinná klobása
  • několik lžic oleje
  • hrnek vývaru
  • hladká mouka dle potřeby

POSTUP

  1. Vinnou klobásu nakrájíme na délku cca 30 cm, zatočíme, propíchneme špejlí a obalíme v hladké mouce z obou stran.
  2. Klobásu osmažíme dozlatova.
  3. Před dopečením můžeme podlít vývarem, kterým na talíři pokrm zalijeme.
  4. Podáváme s brambory v jakékoli úpravě.
Vinná klobása s bramborovou kaší servírovaná na talíři s vedle položenou sklenicí piva, příborem a miskou bramborové kaše.
www.dobruchut.aktuality.sk

Osmažené párečky v asijském stylu

Tento recept se vám bude hodit, pokud zrovna nebudete mít čas na dlouhé vaření, protože vám zabere méně než 10 minut. Párky jednoduše orestujete s kořením a omáčkami a hravě tak vykouzlíte pochoutku, na které si pochutná celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 15 až 20 koktejlových párků (nebo 4 až 5 frankfurtských párků nakrájených na malé kousky)
  • ½ cibule nakrájené nadrobno
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžice chilli omáčky
  • ½ lžíce koření Garam Masala
  • jemně nasekané listy koriandru na ozdobu
  • 1 lžíce oleje

POSTUP

  1. Párky nakrájíme na 8 až 10 tenkých malých kousků.
  2. Pokud použijeme koktejlové klobásy, můžeme je použít tak, jak jsou (z plechovky nebo balíčku).
  3. Nyní rozehřejeme pánev s plochým dnem a jakmile je rozpálená, přidáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje.
  4. Přidáme kousky párků a na středním plameni mícháme, aby se lehce osmažily a napůl uvařily.
  5. Poté přidáme nakrájenou cibuli, garam masalu a drcený černý pepř a restujeme 3 až 4 minuty.
  6. Přidáme kečup, chilli a sójovou omáčku a restujeme další 2 až 3 minuty
  7. Nyní vypneme plamen.
  8. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.
Spoustu smažených párků s cibulí.
www.foodiesuzrecipes.com

Blíží se návštěva a jiná oslava a potřebujete narychlo připravit skvělé občerstvení? Inspirujte se našimi recepty na uzeninové pochoutky!

Smažený salám v těstíčku

Ačkoli pro někoho z vás nebude znít název tohoto receptu zrovna nejlahodněji, je chyba ho nevyzkoušet. Sice se nejedná o zrovna dietní pokrm, ale zaručeně si na něm pochutnáte!

INGREDIENCE

  • 4 silná kolečka šunky nebo salámu
  • 4 malé plátky tvrdého sýru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky

POSTUP

  1. Do kolečka šunky nebo měkkého salámu vložíme plátek sýra.
  2. Připevníme párátkem a obalíme v těstíčku nebo trojobale.
  3. Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
  4. Servírujeme s čerstvou zeleninou, například cherry rajčátky.
Smažená rolka ze salámu a sýru servírovaná na talíři s bramborami.
www.dobruchut.aktuality.sk

Křupavé rolky s párkem

Zbylo vám doma pár krajíců chleba a párky? Pak máte vše, co potřebujete na vydatnou svačinku!

INGREDIENCE

  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce, rozšlehané
  • párky
  • 8 plátků bílého chleba

POSTUP

  1. Okraje chleba odřízneme a chléb vyrovnáme pomocí válečku.
  2. Na jeden okraj krajíce chleba položíme párek a srolujeme tak, aby se uzavřela náplň.
  3. Na okraj otvoru naneseme rozšlehané vejce a lehce zatlačíme, aby se otvor uzavřel.
  4. Opakujeme se zbývajícími plátky chleba.
  5. Rohlíky potřeme vajíčkem a poté obalíme ve strouhance.
  6. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olej.
  7. Položíme rolky švem dolů a smažíme dozlatova a podle potřeby otočíme na druhou stranu.
  8. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na mřížce nebo plechu.
  9. Podáváme horké.
Smažené závitky plněné párkem servírované v košíčku s miskou dipu.
www.oetker.com.my

Připravit si můžete i uzeninu á la plněné řízky. Na plněné řízky využíváme plátkové uzeniny a náplně z dušených hub, vajec, podušené zeleniny. Naplněné řízky obalíme a smažíme.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Povedly se vám?

Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem, potěší nás to!

Přečtěte si naše recenze na kvalitní ekologické pánve Woll, které můžete použít pro přípravu nejen výše uvedených pokrmů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X