Uzeniny rozhodně nepatří do zdravé stravy, ale dají se z nich vykouzlit skvělé dobroty, které potěší vaše chuťové pohárky.
Navíc když je budete konzumovat v omezené míře, nemusíte se o ně připravit.
Smažená vinná klobáska či párek v těstíčku vám zabere 15 minut a hladovou rodinu neurazí.
Pojďme si představit 6 nejlepších receptů na smažené uzeniny!
Smažené salámové rolky plněné mozzarellou
Tento nízkosacharidový pokrm z křupavého salámu a mozzarelly, která se vám rozplyne v ústech, skvěle poslouží jako předkrm, ale i oběd či večeře.
INGREDIENCE
- tenké plátky salámu
- na proužky nakrájená mozzarella
POSTUP
- Vezmeme dva plátky salámu tak,a by se mírně překrývaly a omotáme je kolem proužku mozzarelly.
- Zahřejeme nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu; není potřeba žádný olej.
- Každou rolku vložíme do pánve švem dolů.
- Potřebují sotva minutu z každé strany, než salám začne křupat.
- Vyjmeme z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Umístíme na servírovací talíř a podáváme teplé.

Glazovaná šunka
Tyto glazované plátky šunky jsou skvělou alternativou slaniny, kterou můžete podávat k snídani k oblíbenému volskému oku.
INGREDIENCE
- plátky šunky
- med nebo javorový sirup
- stolní olej na smažení
POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trochu oleje a pánev nakláníme, aby povrch lehce zesklovatěl.
- Na pánev položíme plátky šunky v jedné vrstvě.
- Plátky otočíme, když ze spodní strany začnou hnědnout.
- Pokapeme plátky šunky malým množstvím medu nebo javorového sirupu.
- Šunku otočíme, aby se obalila z obou stran, a velmi krátce opečeme do hněda (cukr se může rychle připálit).
- Vyjmeme z pánve a podáváme.

Máme pro vás i nejlepší recepty na uzeniny z grilu aneb užijte si skvělou letní grilovačku!
Smažená vinná klobása
Vinná klobása patří mezi oblíbené uzeniny. Inspirujte se naším jednoduchým receptem, který zvládne i úplný začátečník!
INGREDIENCE
- vinná klobása
- několik lžic oleje
- hrnek vývaru
- hladká mouka dle potřeby
POSTUP
- Vinnou klobásu nakrájíme na délku cca 30 cm, zatočíme, propíchneme špejlí a obalíme v hladké mouce z obou stran.
- Klobásu osmažíme dozlatova.
- Před dopečením můžeme podlít vývarem, kterým na talíři pokrm zalijeme.
- Podáváme s brambory v jakékoli úpravě.

Objevte podobné tipy
Osmažené párečky v asijském stylu
Tento recept se vám bude hodit, pokud zrovna nebudete mít čas na dlouhé vaření, protože vám zabere méně než 10 minut. Párky jednoduše orestujete s kořením a omáčkami a hravě tak vykouzlíte pochoutku, na které si pochutná celá vaše rodina!
INGREDIENCE
- 15 až 20 koktejlových párků (nebo 4 až 5 frankfurtských párků nakrájených na malé kousky)
- ½ cibule nakrájené nadrobno
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžice chilli omáčky
- ½ lžíce koření Garam Masala
- jemně nasekané listy koriandru na ozdobu
- 1 lžíce oleje
POSTUP
- Párky nakrájíme na 8 až 10 tenkých malých kousků.
- Pokud použijeme koktejlové klobásy, můžeme je použít tak, jak jsou (z plechovky nebo balíčku).
- Nyní rozehřejeme pánev s plochým dnem a jakmile je rozpálená, přidáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje.
- Přidáme kousky párků a na středním plameni mícháme, aby se lehce osmažily a napůl uvařily.
- Poté přidáme nakrájenou cibuli, garam masalu a drcený černý pepř a restujeme 3 až 4 minuty.
- Přidáme kečup, chilli a sójovou omáčku a restujeme další 2 až 3 minuty
- Nyní vypneme plamen.
- Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.

Blíží se návštěva a jiná oslava a potřebujete narychlo připravit skvělé občerstvení? Inspirujte se našimi recepty na uzeninové pochoutky!
Smažený salám v těstíčku
Ačkoli pro někoho z vás nebude znít název tohoto receptu zrovna nejlahodněji, je chyba ho nevyzkoušet. Sice se nejedná o zrovna dietní pokrm, ale zaručeně si na něm pochutnáte!
INGREDIENCE
- 4 silná kolečka šunky nebo salámu
- 4 malé plátky tvrdého sýru
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
POSTUP
- Do kolečka šunky nebo měkkého salámu vložíme plátek sýra.
- Připevníme párátkem a obalíme v těstíčku nebo trojobale.
- Smažíme na oleji dozlatova z obou stran.
- Servírujeme s čerstvou zeleninou, například cherry rajčátky.

Křupavé rolky s párkem
Zbylo vám doma pár krajíců chleba a párky? Pak máte vše, co potřebujete na vydatnou svačinku!
INGREDIENCE
- 100 g strouhanky
- 1 vejce, rozšlehané
- párky
- 8 plátků bílého chleba
POSTUP
- Okraje chleba odřízneme a chléb vyrovnáme pomocí válečku.
- Na jeden okraj krajíce chleba položíme párek a srolujeme tak, aby se uzavřela náplň.
- Na okraj otvoru naneseme rozšlehané vejce a lehce zatlačíme, aby se otvor uzavřel.
- Opakujeme se zbývajícími plátky chleba.
- Rohlíky potřeme vajíčkem a poté obalíme ve strouhance.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olej.
- Položíme rolky švem dolů a smažíme dozlatova a podle potřeby otočíme na druhou stranu.
- Vyjmeme z pánve a necháme okapat na mřížce nebo plechu.
- Podáváme horké.

Připravit si můžete i uzeninu á la plněné řízky. Na plněné řízky využíváme plátkové uzeniny a náplně z dušených hub, vajec, podušené zeleniny. Naplněné řízky obalíme a smažíme.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Povedly se vám?
Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem, potěší nás to!
Přečtěte si naše recenze na kvalitní ekologické pánve Woll, které můžete použít pro přípravu nejen výše uvedených pokrmů!