Smažené květákové karbanátky s vločkami

Smažené květákové karbanátky s vločkami
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 květák
  • sůl
  • majoránka
  • 1,5 dl ovesných vloček
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • pažitka
  • olej na smažení.

Postup receptu

  1. Květák povaříme v osolené vodě a scedíme, mírně vychladlý rozmačkáme a smícháme s ovesnými vločkami
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme majoránkou, přidáme 1 vejce a nasekanou pažitku
  3. Vše promícháme a necháme chvíli proležet (20-30 minut)
  4. Pak podle potřeby ještě zahustíme a dochutíme
  5. Tvarujeme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a po obou stranách usmažíme v horkém oleji
  6. Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka, zeleninová obloha z okurek a rajčat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X