Smažené syrečky jinak než znáte

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 balíčky syrečků
  • 50 g slaniny
  • troška mleté papriky na obelení
  • špetku chilli
  • 80 g salámu vysočina
  • 1 svazek pažitky
  • 2 vejce
  • trocha bíléhoé vína
  • trocha hl.. mouky
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • ostrý kečup
  • majonéza nebo tatarka
  • zeleninu na oblohu.

Postup receptu

  1. Každý syreček podélně rozkrojíme kam vložíme slaninu a navrchpřiklopíme druhou půlku syrečku a obalíme v mleté paprice
  2. , smíchané s chilli kořením, pak do dalších dávámee místo slaniny vysočinu a stejným způsobem
  3. Vidličkou rozšleháme vejce s bílým vínem a moukou na hladké těsto
  4. Připravené syrečky v něm namáčíme a pak obalujeme ve strouhance
  5. na pánvi rozpálíme tuk a docela dost velké množství a osmažíme syrečky do zlatova
  6. Jako přílohu podáváme brambory na několik způsobů

Komentáře

  1. Já je zas dělám tak že dám syreček, plátek nivy a plátek hermelínu a vše dobře obalím třeba i dvakrát. a to je bomba sýrová, ale bezkonkurenční.

  2. U nás nejvíce frčí česnekačka, ninová, budapešť nebo pak tvarůžková – což je k té koledě a zapíjení i docela dobrá kombinace:) Pomazánek není nikdy dostatečné množství, takže kombinuji i různé ingredience – tvaroh (aby nebyl tak suchý, tak většinou přidám třeba i lžíci jogurtu či majolky – když mám, tak dávám Hellmanns yofresh – je to jogurt s majolkou dohromady), nebo dělám často ze sýru – strouhám tvrdý v kombinaci s taveňákem a pak koření dle dostupnosti:) a většinou i česnek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.