Vynikající smažené syrečky jinak, než znáte

Vynikající smažené syrečky jinak, než znáte
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 balíčky syrečků
  • 50 g slaniny
  • troška mleté papriky na obalení
  • špetku chilli
  • 80 g salámu vysočina
  • 1 svazek pažitky
  • 2 vejce
  • trocha bílého vína
  • trocha hl. mouky
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • ostrý kečup
  • majonéza nebo tatarka
  • zeleninu na oblohu

Postup receptu

  1. Každý syreček podélně rozkrojíme, vložíme slaninu, přiklopíme druhou půlkou syrečku a obalíme v mleté paprice smíchané s chilli kořením
  2. Do dalších dáváme místo slaniny vysočinu a stejným způsobem obalíme
  3. Vidličkou rozšleháme vejce s bílým vínem a moukou na hladké těsto
  4. Připravené syrečky v něm namáčíme, a pak obalujeme ve strouhance
  5. Na pánvi rozpálíme tuk (docela dost velké množství) a osmažíme syrečky do zlatova
  6. Jako přílohu podáváme brambory na několik způsobů
Komentáře
  1. Já je zas dělám tak že dám syreček, plátek nivy a plátek hermelínu a vše dobře obalím třeba i dvakrát. a to je bomba sýrová, ale bezkonkurenční.

  2. U nás nejvíce frčí česnekačka, ninová, budapešť nebo pak tvarůžková – což je k té koledě a zapíjení i docela dobrá kombinace:) Pomazánek není nikdy dostatečné množství, takže kombinuji i různé ingredience – tvaroh (aby nebyl tak suchý, tak většinou přidám třeba i lžíci jogurtu či majolky – když mám, tak dávám Hellmanns yofresh – je to jogurt s majolkou dohromady), nebo dělám často ze sýru – strouhám tvrdý v kombinaci s taveňákem a pak koření dle dostupnosti:) a většinou i česnek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X