Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 balíčky syrečků
- 50 g slaniny
- troška mleté papriky na obalení
- špetku chilli
- 80 g salámu vysočina
- 1 svazek pažitky
- 2 vejce
- trocha bílého vína
- trocha hl. mouky
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
- ostrý kečup
- majonéza nebo tatarka
- zeleninu na oblohu
Postup receptu
- Každý syreček podélně rozkrojíme, vložíme slaninu, přiklopíme druhou půlkou syrečku a obalíme v mleté paprice smíchané s chilli kořením
- Do dalších dáváme místo slaniny vysočinu a stejným způsobem obalíme
- Vidličkou rozšleháme vejce s bílým vínem a moukou na hladké těsto
- Připravené syrečky v něm namáčíme, a pak obalujeme ve strouhance
- Na pánvi rozpálíme tuk (docela dost velké množství) a osmažíme syrečky do zlatova
- Jako přílohu podáváme brambory na několik způsobů
Já je zas dělám tak že dám syreček, plátek nivy a plátek hermelínu a vše dobře obalím třeba i dvakrát. a to je bomba sýrová, ale bezkonkurenční.
U nás nejvíce frčí česnekačka, ninová, budapešť nebo pak tvarůžková – což je k té koledě a zapíjení i docela dobrá kombinace:) Pomazánek není nikdy dostatečné množství, takže kombinuji i různé ingredience – tvaroh (aby nebyl tak suchý, tak většinou přidám třeba i lžíci jogurtu či majolky – když mám, tak dávám Hellmanns yofresh – je to jogurt s majolkou dohromady), nebo dělám často ze sýru – strouhám tvrdý v kombinaci s taveňákem a pak koření dle dostupnosti:) a většinou i česnek.