Ingredience
- 8 – 10 žampiónů,sůl
- na obalení – 2 vejce
- lžíce vody
- sůl dle chuti
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup receptu
- Žampióny oloupeme a vylomíme nožičky
- Rozšleháme vejce se lžící vody a trochou soli
- Osolené kloboučky obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance
- Smažíme zvolna na ropáleném oleji
Na trhu jsou v poslední době brambory dobré kvality a nezřídka i dobře skladované. Kdo si chce opravdu pochutnat na něčem opravdu bramborovém a křupavém, nějakému Mc Cainu, jinak též mraženému hnusu se obloukem vyhne. A to jsem si myslel, že Slovenky umí dobře vařit. U Lucie to určitě neplatí. Pokud Vás ta firma za tyto příspěvky platí, tak než si vydělávat tímto způsobem, to bych se raději šel pást.