Smažený chřest. ❤️ Budete potřebovat: 2 svazečky chřestu, sůl, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej. Omáčka na přelití: 1 zakysaná smetana, 5 dkg strouhané Nivy, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 svazečky chřestu
- sůl
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej. Omáčka na přelití: 1 zakysaná smetana
- 5 dkg strouhané Nivy
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Chřest uvaříme ve slané vodě
- Vychladlý a osušený chřest obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a v horkém oleji usmažíme dozlatova
- Ihned podáváme přelitý nivovou omáčkou, na kterou zakysanou smetanu smícháme s nastrouhanou Nivou, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
- Příloha: brambory