Smažený chřest. ❤️ Budete potřebovat: 2 svazečky chřestu, sůl, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej. Omáčka na přelití: 1 zakysaná smetana, 5 dkg strouhané Nivy, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl..

Smažený chřest

Smažený chřest
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 svazečky chřestu
  • sůl
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej. Omáčka na přelití: 1 zakysaná smetana
  • 5 dkg strouhané Nivy
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Chřest uvaříme ve slané vodě
  2. Vychladlý a osušený chřest obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a v horkém oleji usmažíme dozlatova
  3. Ihned podáváme přelitý nivovou omáčkou, na kterou zakysanou smetanu smícháme s nastrouhanou Nivou, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
  4. Příloha: brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X