Recept: Smažený kapr

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kapr
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • 200g másla nebo tuku

Postup receptu

  1. Vykuchného kapra rozpůlíme a rozsekáme na díly, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou
  2. Nejlepší je nechat do druhého dne odležet
  3. Ale když nemáte čas, můžete ihned dodělat
  4. Kousky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance, jako klasické řízky
  5. Smažíme na tuku dostatečně ponořené, asi do poloviny
  6. Nejprve prudce osmahneme z obou stran, aby se povrch uzavřel a udržel si šťávu
  7. Pak dosmažíme na pomalu opět z obou stran
  8. Ideální příloha je tradiční bramborový salát

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 9 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *