Vynikající recepty na smažený hermelín, tak trochu jinak! Jaký vyzkoušíte jako první?

Smažený sýr nemusí být jen jeho nudná variace v trojobalu.

Zkuste tyto 3 neotřelé recepty se smaženým hermelínem a pochutnejte si jako ještě nikdy!

Mňam!

Smažený hermelín se šunkou, melounem a brusinkami

Bez šunky, dobrý. Se šunkou? Výtečný!

Co budeme potřebovat

  • 125 g mouky
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 250 g strouhanky
  • 1 kolečko hermelínu, nakrájené na čtvrtiny
  • 120 g čerstvých nebo mražených malin
  • 30 ml suchého červeného vína
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 40 g sušených brusinek
  • 30 ml balzamikového octa
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 1 lžička hnědý cukr
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 60 ml řepkového oleje
  • nakrájenou parmskou šunku nebo prosciutto
  • meloun, oloupaný a nakrájený
  • 2 lžičky dýňových semínek, lehce opražená
  • Nakrájená bageta, lehce opečená, k podávání 

Postup

  • Hermelín obalte v trojobalu a zmrazte, dokud nebude připraven ke smažení.
  • Maliny, víno, krystalový cukr a polovinu soli přiveďte k varu na na středně vysokou teplotu.
  • Vařte, bobule rozmačkejte, dokud omáčka nezhoustne, 8–10 minut.
  • Nechte vychladit.
  • Uvařte polovinu brusinek, octa, hořčice a hnědého cukru, dokud brusinky nezměknou a ocet se nezredukuje na polovinu, 8–10 minut.
  • Omáčku necháme mírně vychladnout a přendáme do mixéru.
  • Přidejte zbývající sůl a citronovou šťávu a mixujte do hladka.
  • Usmažte hermelín. 
  • Usmažený hermelín podávejte s malinovou omáčkou a domácím brusinkovým octem, šunkou a melounem, ozdobíme zbylými brusinkami, dýňovými semínky.
  • Podáváme s opečenou bagetou.

Milujete sýr? V tom případě tu pro vás máme další recepty. Vyzkoušejte například hovězí polévku se sýrem nebo sýrovou omáčku se smetanou.

Sýrové klínky se šunkou, melounem a zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Smažený hermelín v troubě

Tento recept na smažený sýr je skvělou odlehčenou variantou ke staré dobré klasice.

Co budeme potřebovat

  • 2 Camembert sýr
  • 20 g mouky
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce brusinkového džemu
  • salát (k podávání)

Postup

  • Předehřejte troubu na 100 °C.
  • Hermelín nejprve obrátíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejte olej. Hermelín opečte ze všech stran dozlatova.
  • Poté ho přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 100 °C cca. 10–15 min.
  • Ihned podáváme s brusinkovým džemem a zeleným salátem.
V troubě pečený sýr s brusinkovou omáčkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Plněný hermelín hruškami, brusinkami a slaninou

Tento recept na hermelín je nutností při každé oslavě!

Co budeme potřebovat

  • 100 g hrušek, nakrájených na kostičky
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 15 g cukru
  • 30 g slaniny
  • 125 g hermelínu (kolečko)

Postup

  • V hrnci smíchejte na kostičky nakrájené hrušky, brusinky a cukr.
  • Přidejte ¼ šálku vody a vařte na mírnou teplotu, dokud hrušky nezměknou a sirup trochu nezhoustne.
  • Slaninu opečte, dokud není křupavá.
  • Hermelínu odřízněte jeho horní část.
  • Hermelín vydlabejte a sýr smíchejte s hruškovou směsí a vložte zpátky do vydlabaného hermelínu.
  • Hermelín zabalte do alobalu a vložte na 6- 10 minut do trouby na 180 °C, dokud nezměkne.
  • Podávejte s pečivem nebo krekry.

Rádi byste si pořídili opravdu kvalitní pánvičku na indukci? Mrkněte na naši recenzi.

Plněný v troubě pečený hermelín.
Zdroj: marthastewart.com

S čím kombinovat hermelín

Hermelín má jemný chuťový profil a krémovou texturu, která usnadňuje párování s řadou potravin. Tento sýr není příliš silný, takže je to jednoduchý způsob, jak ho zakomponovat.

OVOCE
Hermelín jde nejlépe ruku v ruce se sladkým ovocem, zejména peckovinami, jako jsou broskve, fíky, meruňky a švestky.

Můžete ho také spárovat s hrozny a jinými bobulemi, jako jsou čerstvé borůvky, ostružiny, jahody a plátky jablek.

Pokud chcete jít sladší cestou, zkuste uvařit hermelín s karamelizovanými švestkami.

ZELENINA
Hermelín výtečně chutná se zemitou chutí hub, jako jsou žampiony s rozmarýnem a olivovým olejem.

Další skvělou možností je kombinace karamelizované cibule.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X