Smažený sýr nemusí být jen jeho nudná variace v trojobalu.
Zkuste tyto 3 neotřelé recepty se smaženým hermelínem a pochutnejte si jako ještě nikdy!
Mňam!
Smažený hermelín se šunkou, melounem a brusinkami
Bez šunky, dobrý. Se šunkou? Výtečný!
Co budeme potřebovat
- 125 g mouky
- 2 vejce, rozšlehaná
- 250 g strouhanky
- 1 kolečko hermelínu, nakrájené na čtvrtiny
- 120 g čerstvých nebo mražených malin
- 30 ml suchého červeného vína
- 3 polévkové lžíce cukru
- ¼ lžičky soli
- 40 g sušených brusinek
- 30 ml balzamikového octa
- 2 lžičky dijonská hořčice
- 1 lžička hnědý cukr
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 60 ml řepkového oleje
- nakrájenou parmskou šunku nebo prosciutto
- meloun, oloupaný a nakrájený
- 2 lžičky dýňových semínek, lehce opražená
- Nakrájená bageta, lehce opečená, k podávání
Postup
- Hermelín obalte v trojobalu a zmrazte, dokud nebude připraven ke smažení.
- Maliny, víno, krystalový cukr a polovinu soli přiveďte k varu na na středně vysokou teplotu.
- Vařte, bobule rozmačkejte, dokud omáčka nezhoustne, 8–10 minut.
- Nechte vychladit.
- Uvařte polovinu brusinek, octa, hořčice a hnědého cukru, dokud brusinky nezměknou a ocet se nezredukuje na polovinu, 8–10 minut.
- Omáčku necháme mírně vychladnout a přendáme do mixéru.
- Přidejte zbývající sůl a citronovou šťávu a mixujte do hladka.
- Usmažte hermelín.
- Usmažený hermelín podávejte s malinovou omáčkou a domácím brusinkovým octem, šunkou a melounem, ozdobíme zbylými brusinkami, dýňovými semínky.
- Podáváme s opečenou bagetou.
Milujete sýr? V tom případě tu pro vás máme další recepty. Vyzkoušejte například hovězí polévku se sýrem nebo sýrovou omáčku se smetanou.

Smažený hermelín v troubě
Tento recept na smažený sýr je skvělou odlehčenou variantou ke staré dobré klasice.
Co budeme potřebovat
- 2 Camembert sýr
- 20 g mouky
- 100 g strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce brusinkového džemu
- salát (k podávání)
Postup
- Předehřejte troubu na 100 °C.
- Hermelín nejprve obrátíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej. Hermelín opečte ze všech stran dozlatova.
- Poté ho přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 100 °C cca. 10–15 min.
- Ihned podáváme s brusinkovým džemem a zeleným salátem.

Objevte podobné tipy
Plněný hermelín hruškami, brusinkami a slaninou
Tento recept na hermelín je nutností při každé oslavě!
Co budeme potřebovat
- 100 g hrušek, nakrájených na kostičky
- 1 lžíce sušených brusinek
- 15 g cukru
- 30 g slaniny
- 125 g hermelínu (kolečko)
Postup
- V hrnci smíchejte na kostičky nakrájené hrušky, brusinky a cukr.
- Přidejte ¼ šálku vody a vařte na mírnou teplotu, dokud hrušky nezměknou a sirup trochu nezhoustne.
- Slaninu opečte, dokud není křupavá.
- Hermelínu odřízněte jeho horní část.
- Hermelín vydlabejte a sýr smíchejte s hruškovou směsí a vložte zpátky do vydlabaného hermelínu.
- Hermelín zabalte do alobalu a vložte na 6- 10 minut do trouby na 180 °C, dokud nezměkne.
- Podávejte s pečivem nebo krekry.
Rádi byste si pořídili opravdu kvalitní pánvičku na indukci? Mrkněte na naši recenzi.

S čím kombinovat hermelín
Hermelín má jemný chuťový profil a krémovou texturu, která usnadňuje párování s řadou potravin. Tento sýr není příliš silný, takže je to jednoduchý způsob, jak ho zakomponovat.
OVOCE
Hermelín jde nejlépe ruku v ruce se sladkým ovocem, zejména peckovinami, jako jsou broskve, fíky, meruňky a švestky.
Můžete ho také spárovat s hrozny a jinými bobulemi, jako jsou čerstvé borůvky, ostružiny, jahody a plátky jablek.
Pokud chcete jít sladší cestou, zkuste uvařit hermelín s karamelizovanými švestkami.
ZELENINA
Hermelín výtečně chutná se zemitou chutí hub, jako jsou žampiony s rozmarýnem a olivovým olejem.
Další skvělou možností je kombinace karamelizované cibule.