Smetanová okurková omáčka.

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 4 lžíce světlé hotové jíšky
  • 2 lžičky cukru krystal
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 hovězí bujón
  • 400 ml vody
  • 100 g sterilované okurky

Postup receptu

  1. Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek
  2. Vaříme podle tuhosti okurek 10 – 15 minut
  3. Vložíme kostku hovězího bujónu ( masox ne ) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky
  4. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit 5 minut
  5. K omáčce vmícháme 200g 30% šlehačky

  6. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru
  7. Bujón lze nahradit solí
  8. Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem

  9. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.