Ingredience
- 4 lžíce světlé hotové jíšky
- 2 lžičky cukru krystal
- 200 g smetany ke šlehání
- 1 hovězí bujón
- 400 ml vody
- 100 g sterilované okurky
Postup receptu
- Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek
- Vaříme podle tuhosti okurek 10 – 15 minut
- Vložíme kostku hovězího bujónu ( masox ne ) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky
- Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit 5 minut
-
K omáčce vmícháme 200g 30% šlehačky
- Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru
- Bujón lze nahradit solí
-
Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem
- Hodí se i k bramborům a vařenému vejci