Smetanová polévka s klobásou .a houbami

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5 dkg moravské klobásy
  • 2 brambory
  • sůl
  • mletý pepř
  • kmín
  • 2 l vývaru ( i z masoxu)
  • hrst sušených hub
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 5 dkg másla
  • 2 dl sladké smetany
  • sekaná pažitka
  • polévkové koření.

Postup receptu

  1. Kostičky brambor zalijeme vývarem, přidáme sůl, kmín, pepř a předem namočené houby a zvolna vaříme
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme, dobře prošleháme a vaříme, až jsou brambory a houby měkké
  3. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu, přilijeme smetanu, ještě krátce povaříme a dochutíme solí a polévkovým kořením
  4. Sypeme sekanou pažitkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.