Výborné lisované sušenky ze zakysané smetany

Výborné lisované sušenky ze zakysané smetany
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • 25 dkg Hery
  • 15 dkg zakysané smetany
  • pískový
  • moučkový a vanilkový cukr

Postup receptu

  1. Z mouky, Hery a smetany vypracujeme těsto a necháme je asi 2 hodiny v chladu (čím déle, tím lépe)
  2. Pak ho vložíme do lisu a přímo na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sušenky
  3. Před pečením je můžeme posypat krystalovým cukrem (pečením zkaramelizuje) nebo potřít vejcem a posypat sekanými ořechy, mandlemi nebo směsí drobně nasekaného kandovaného ovoce
  4. Sušenky jsou hotové, jakmile nabydou na objemu
  5. Sušenky neozdobené před pečením můžeme ještě horké obalovat v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X