Skip to content
Ingredience
- 14 dkg cukru
- 14 dkg čokolády
- 7 dkg másla
- 8 bílků
- 14 dkg hrubé mouky. Pařížský krém: 1 šlehačka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 10 dkg strouhané čokolády na vaření
- 12,5 dkg másla.
Postup receptu
- měklou čokoládu utřeme s máslem do pěny
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr a po částech jej zamícháme do utřené čokoládové hmoty
- Nakonec přimícháme mouku
- Ve vymazané a vysypané formě pečeme jen velmi zvolna asi 45 minut
- Vychladlý korpus plníme pařížským krémem nebo jenom ušlehanou šlehačkou
- Pařížský krém: Smetanu vylijeme do kastrolku, přisypeme cukr a nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání zahřejeme k varu
- Odstavíme a necháme vychladnout
- Čokoládovou smetanu vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému