Sněhový dort s čokoládou

Ingredience

  • 14 dkg cukru
  • 14 dkg čokolády
  • 7 dkg másla
  • 8 bílků
  • 14 dkg hrubé mouky. Pařížský krém: 1 šlehačka
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 10 dkg strouhané čokolády na vaření
  • 12,5 dkg másla.

Postup receptu

  1. měklou čokoládu utřeme s máslem do pěny
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr a po částech jej zamícháme do utřené čokoládové hmoty
  3. Nakonec přimícháme mouku
  4. Ve vymazané a vysypané formě pečeme jen velmi zvolna asi 45 minut
  5. Vychladlý korpus plníme pařížským krémem nebo jenom ušlehanou šlehačkou
  6. Pařížský krém: Smetanu vylijeme do kastrolku, přisypeme cukr a nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání zahřejeme k varu
  7. Odstavíme a necháme vychladnout
  8. Čokoládovou smetanu vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.