Luxusní sněhový dort s čokoládou a pařížským krémem

Luxusní sněhový dort s čokoládou a pařížským krémem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 14 dkg cukru
  • 14 dkg čokolády
  • 7 dkg másla
  • 8 bílků
  • 14 dkg hrubé mouky

Pařížský krém:

  • 1 šlehačka
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 10 dkg strouhané čokolády na vaření
  • 12,5 dkg másla

Postup receptu

  1. Změklou čokoládu utřeme s máslem do pěny
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr a po částech ho zamícháme do utřené čokoládové hmoty
  3. Nakonec přimícháme mouku
  4. Ve vymazané a vysypané formě pečeme jen velmi zvolna asi 45 minut
  5. Vychladlý korpus plníme pařížským krémem nebo jenom ušlehanou šlehačkou
  6. Pařížský krém: smetanu vylijeme do kastrolku, přisypeme cukr a nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání zahřejeme k varu
  7. Odstavíme a necháme vychladnout
  8. Poté zašleháme změklé máslo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X