Lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Inspirujte se!

Rychlý a snadný recept na špagety pomodoro!

To je vaše odpověď na otázku co uvařit k nedělnímu obědu nebo jen tak k večeři.

Tyto pokrmy se skládají jen z několika ingrediencí a několika kroků, jak je uvařit.

Neváhejte, jsou delikátní!

Originální špagety di pomodoro

Pokud hledáme jednoduchý a rychlý recept, většinou sáhneme po těstovinách. Tento recept jde o trochu dál než špagety s masovými kuličkami, které jsou typické pro jistou švédskou nábytkářskou společnost. V tomto receptu se klade důraz na čerstvá rajčata, lehkou omáčku, štiplavý parmazán a špagety, které jsou udělané tak akorát – tak zvaně al-dente.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g špaget
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. Malou cibuli
  4. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  5. 4 rajčata
  6. Sůl
  7. ½ lžičky chilli
  8. Hrst bazalky
  9. Parmezán (nastrouhaný)

Postup

  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou jsme osolili
  2. Když se voda vaří vložíme do hrnce těstoviny a podle návodu je uvaříme
  3. Než špagety scedíme odebereme si ½ hrnečku vody z těstovin a poté je scedíme
  4. Ve druhém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej
  5. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme asi 5 minut jí do měkka
  6. Poté přidáme česnek a pokračujeme z vaření, dokud se nerozvoní, přibližně minutu
  7. Přidáme nakrájená rajčata a pokračujeme ve vaření dalších 15 minut
  8. Když jsou rajčata změklá, přidáme bazalku
  9. Nakonec přidáme scezené špagety a ¼ vodu ze špaget, kterou jsme odebrali
  10. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se omáčka propojila
  11. Před podáváním špagety ještě ozdobíme bazalkou a nastrouhaným parmazánem
Lahodné italské špagety s rajčatovou omáčkou a bylinkami.
Zdroj: thestayathomechef.com

Špagety s tomatovou omáčkou a parmazánem

Recept na těstoviny s pomodoro omáčkou je jednoduchý pokrm s lahodnou čerstvou bazalkou a parmazánem. Toto rychlé a snadné jídlo je oblíbeným a skvělým receptem pro celou rodinu na víkendovou večeři.

Co budeme potřebovat

  1. 25 ml olivového oleje
  2. Střední cibule (nakrájená)
  3. 5 stroužků česneku (prolisovaného)
  4. Špetka chilli
  5. 800 g loupaných rajčat
  6. ½ lžičky soli
  7. Hrst bazalky (nasekané)
  8. 25 g parmazánu
  9. Lžíce másla
  10. Bazalku a parmazán (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olivový olej
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání cibuli vaříme, dokud nezměkne
  3. Přidáme prolisovaný česnek a chilli
  4. Vaříme další 3 minuty, dokud se ingredience nerozvoní
  5. Přidáme pasírovaná rajčata, sůl a znovu zamícháme
  6. Omáčku za občasného míchání vaříme, dokud nezačne houstnout
  7. Takto vaříme dalších 20 minut
  8. Když je omáčka dostatečně hustá, tak přidáme bazalku
  9. Na plotně snížíme teplotu na minimum, aby se jen prohřívala
  10. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu
  11. Těstoviny do vařící vody vhodíme a vaříme dle návodu
  12. Odebereme si ½ šálku vody z těstovin a špagety scedíme
  13. Těstoviny vhodíme do rajčatové omáčky, přidáme vodu z těstovin a promícháme
  14. Mícháme, dokud se těstoviny v omáčce neobalí
  15. Přidáme lžíci másla a parmazán
  16. Mícháme dokud se sýr nerozpustí
  17. Těstoviny servírujeme ozdobené celými listy bazalky a strouhaným parmazánem
Italské těstoviny s rajčatovým protlakem a posypané parmezánem.
Zdroj: bevcooks.com

Špagety s omáčkou z drcených rajčat

Není asi jiné jídlo, které byste si vybavili jako první když se řekne „typický italský pokrm“. Je to prostě plná miska těstovin s rajčatovou omáčkou , prostě nejznámější recept na špagety al pomodoro. Vyrábí se jen z několika jednoduchých přísad a chutná stejně lahodně jako se vaří.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g špaget
  2. 350 g plechovky celých červených rajčat (neloupaná v rajčatové šťávě)
  3. 25 ml extra panenského olivového oleje
  4. 2 lžičky soli
  5. 4 snítky bazalky

Postup

  1. Celá rajčata rozdrtíme šťouchadlem na brambory
  2. Vhodíme je do hrnce a přidáme rajčatovou šťávu, olivový olej a dochutíme solí
  3. Rajčatovou omáčku začneme vařit na střední teplotu
  4. Ve velkém hrnci začneme vařit osolenou vodu
  5. Když voda vaří přidáme špagety
  6. Špagety vaříme podle návodu, dokud nebudou dobré na skus
  7. Pomocí děravé naběračky těstoviny vyndáme a přendáme je do hrnce s pomodoro omáčkou
  8. Do omáčky přidáme ½ hrnečku vody z těstovin a vše spolu promícháme, aby se ingredience propojily
  9. Takto vaříme asi 1 minutu
  10. Poté hotové těstoviny rozdělíme do 4 nahřátých misek
  11. Zakápneme je olivovým olejem a přidáme lístek čerstvé bazalky
  12. Ihned pokrm podáváme
Výborné špagety s omáčkou s drcenými rajčaty a parmazánem.
Zdroj: cookingclassy.com

Špagety pomodoro s mozzarellou

Špagety s rajčatovou omáčkou – klasické italské jídlo, které je rychlé na přípravu a vždy výborné. Každá rodina ho miluje a je naprosto jasné proč.

Co budeme potřebovat

  1. 4 lžíce olivového oleje
  2. 3 stroužky česneku (nadrobno nakrájený)
  3. 230 g cherry rajčat (bez semínek a nakrájených)
  4. 400 g drcených rajčat (z plechovky)
  5. 500 g rajčatového pyré
  6. 12 lístků bazalky
  7. 500 g špaget
  8. 200 g mozzarelly
  9. Špetka soli

Postup

  1. Ve velkém hrnci si začneme vařit vodu, kterou osolíme
  2. Na mírnou teplotu na velké pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje
  3. Přidáme nakrájený česnek
  4. Ten vaříme 1-2 minuty, dokud se nerozvoní
  5. Přidáme čerstvá rajčata a vaříme 2 minuty, dokud nezměknou
  6. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak
  7. Zamícháme a přidáme ½ bazalky
  8. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu
  9. Dochutíme solí a pepřem
  10. Snížíme teplotu a dalších 10 minut pokračujeme ve vaření, dokud vše nebude měkké
  11. Když se omáčka vaří, uvaříme podle návodu špagety
  12. Když jsou těstoviny na skus uvařené, tak je scedíme
  13. Poté je vhodíme k omáčce a vše dobře promícháme, aby se špagety omáčkou obalily
  14. Těstoviny servírujeme v miskách s natrhanými kousky mozzarelly, kapkou olivového oleje a špetkou nasekané bazalky
Krémové špagety s rajčatovou omáčkou a krémovou mozzarellou.
Zdroj: foodiesofsa.com

Těstoviny s tomatovou omáčkou a kuřecím masem

Tento recept je opravdu snadný a plný lahodných chutí. Kuřecí maso a těstoviny se spojují v domácí omáčce z čerstvých rajčat, díky čemuž se tento recept na kuřecí pomodoro se špagetami stane jedním z nejoblíbenějších receptů ve vaší domácnosti.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g kuřecích prsou (nakrájené na kostičky)
  2. Lžička oregana
  3. ½ lžičky soli
  4. Špetka pepře
  5. Lžička olivového oleje
  6. 1 kg cherry rajčat
  7. 100 g cibule
  8. 2 stroužky česneku (nakrájeného na tenké plátky)
  9. 50 ml bílého vína
  10. 2 lžičky balzamikového octa
  11. 500 g špaget
  12. Hrst bazalky

Postup

  1. Kuřecí kousky ochutíme oreganem, solí a pepřem
  2. V hluboké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej
  3. Kuře vhodíme do pánve a za občasného míchání ho restujeme 3-4 minuty
  4. Když kuřecí kousky zezlátnou dáme je stranou
  5. Na stejné pánvi začneme smažit rajčata, cibuli a česnek
  6. Smažíme, dokud směs nezměkne
  7. Takto pokračujeme 10-12 minut
  8. Přidáme víno, ocet a kuřecí kousky
  9. Za občasného míchání vaříme na střední teplotu dalších 15 minut, dokud kuře není zcela propečené a rajčatová směs nezměkne
  10. V mezičase si podle návodu, v hrnci s vařící vodou a solí uvaříme těstoviny
  11. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a vhodíme je do rajčatové omáčky
  12. Špagety v omáčce promícháme, aby se rovnoměrně obalily
  13. Přendáme je do servírovací mísy a posypeme čerstvou bazalkou
Klasické italské těstoviny s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem.
Zdroj: eat-this.org

Gnocchi s omáčkou pomodoro

Tento recept je jedinečný svou kombinací lahodné rajčatové omáčky, mazlavého sýra mozzarella a aromatického parmazánu, to vše spolu zapečené a neskutečně lahodné.

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. Malou cibuli (nakrájenou na kostičky)
  3. 2 stroužky česneku
  4. 450 g konzervovaných rajčat (v konzervě)
  5. Lžička oregana
  6. Lžička bazalky
  7. Špetka pepře
  8. Lžička soli
  9. 500 g gnocchi
  10. 2 lžíce parmazánu
  11. 210 g mozzarelly (strouhané)

Postup

  1. Troubu si zapneme na 200 stupňů na režim grilu
  2. Na střední pánvi, která je vhodná do trouby, si rozehřejeme na střední teplotu olivový olej
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a začneme restovat, dokud nezesklovatí
  4. Do pánve vhodíme nasekaný česnek a pokračujeme ve vaření další minutu, dokud se nerozvoní
  5. Přidáme rajčata včetně šťávy, oregano, bazalku, sůl a pepř
  6. Vaříme na střední teplotu a přivaření rajčata ještě rozmačkáváme vařečkou
  7. Vaříme dalších 10-15, aby se šťáva zredukovala
  8. Mezitím si uvaříme gnocchi
  9. V hrnci si přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a poté vhodíme gnocchi
  10. Vaříme je podle návodu, dokud nevyplavou na povrch
  11. Gnocchi scedíme a necháme je okapat
  12. Ty poté vhodíme do pánve s tomatovou omáčkou a promícháme, aby se obalily
  13. Na gnocchi poklademe mozzarellu a posypeme parmazánem
  14. Pánev vložíme do trouby a necháme je zapéct
  15. Směs grilujeme 5-8 minut, dokud mozzarella nezačne bublat
  16. Zapečené gnochci podáváme s lístky bazalky
Zapečené noky s rajčatovou omáčkou a parmazánem.
Zdroj: tuttorossotomatoes.com

Špagety di pomodoro s lososem

Citron a rajče z něj dělají lehké a svěží jídlo. Trocha dijonské hořčice je taková tajně netajná ingredience, která celou chuť této tomatové omáčky ještě více vyšperkuje.

Co budeme potřebovat

  1. 120 g špaget
  2. 250 g lososa
  3. ¼ lžičky italského koření
  4. Sůl
  5. Pepř
  6. Lžíce olivového oleje
  7. Lžíce másla
  8. 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  9. 2 keříková rajčata (nadrobno nakrájená)
  10. 75 ml smetany ke šlehání
  11. Lžíce citronové šťávy
  12. Kůra z ½ citronu
  13. Lžička dijonské hořčice
  14. Petrželka

Postup

  1. Ve velkém hrnci si dáme vařit vodu
  2. Když se voda vaří, tak jí osolíme a vhodíme špagety
  3. Ty vaříme podle návodu na obalu, aby byly dobré na skus
  4. Na pánvi na střední teplotu si rozehřejeme olej s máslem
  5. Poté přidáme lososa
  6. Toho z každé strany opékáme 3 minuty
  7. Když je losos hotový, tak ho z pánve sundáme a dáme stranou
  8. Do stejné pánve přidáme nakrájená rajčata, smetanu, šťávu z citronu a kůru, česnek a hořčici
  9. Směs vaříme asi 2 minuty, dokud není hladká
  10. Lososa vložíme zpět do pánve a lžící ho nalámeme na menší kousky
  11. Snížíme teplotu a pánev přiklopíme
  12. Takto vaříme další 4-5 minut, dokud losos není propečený
  13. Jakmile jsou těstoviny hotové přidáme je k omáčce a lososu a promícháme, aby se v omáčce obalily
  14. Těstoviny podáváme posypané parmazánem
Chutné těstoviny v rajčatovém protlaku s opečeným lososem.
Zdroj: bonappetit.com

Špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Další možný způsob jak si tento klasický italský recept připravit. Je trochu více kalorický, ale o nic méně lahodný!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého hovězího masa
  2. 500 g špaget
  3. Vejce
  4. 50 ml hovězího vývaru
  5. 4 stroužky česneku
  6. Lžička pepře
  7. Lžička chilli
  8. 450 g rajčat v konzervě
  9. 100 g parmazánu (strouhaný)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. V hrnci si přivedeme k varu vodu a osolíme
  3. Do hrnce vložíme špagety
  4. Ty vaříme podle návodu na obalu, aby byly dobré na skus
  5. Poté je scedíme a dáme na chvíli stranou
  6. Na pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej
  7. Přidáme nakrájenou cibuli a tu smažíme, dokud nezměkne
  8. Přidáme rajčata, vývar, pepř, chilli a sůl
  9. Vše spolu mícháme asi minutu poté snížíme teplotu na nejnižší stupeň a necháme omáčku ohřívat
  10. Na vedlejší pánvi si osmažíme hovězí maso
  11. Když je maso hotové přidáme ho do omáčky a promícháme
  12. Vložíme špagety a znovu promícháme
  13. Těstoviny s hovězím masem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme
Luxusní recept na tomatovou omáčku s mletým masem.
Zdroj: biancazapatka.com

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Italským kulinářským umem se nechaly inspirovat i mnohé další země. Italové dokáží ze všeho vyrobit naprostou delikatesu.

Pracují se všemi druhy masa, rybami i zeleninou. Vyloženou devízou italské kuchyně jsou ale těstoviny, kterých má nad 400 nejrůznějších druhů. Proto si schválně uvařte pravé italské rizoto podle našich delikátních receptů a ochutnejte jak Itálie může chutnat.

Když se řekne Itálie, tak se nám také samozřejmě vybaví zmrzlina, která patří mezi jedny z nejlepších na světě. To samé platí o italských dezertech.

Zkuste si i vy doma vyrobit svou vlastní domácí zmrzlinu. Nejlépe to si jí připravíte s těmito výrobníky na zmrzlinu. Najděte si ten svůj a každé léto se váš balkón může proměnit na hotelový pokoj s výhledem na italskou riviéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X