Lahodná kombinace špaget a krevet v těchto luxusních receptech! Zkuste je sami

Jste milovníky mořských plodů?

Potom vám nesmí uniknout tyto recepty na špagety s krevetami.

Pokrmy jsou dochucené dalšími prvotřídními ingrediencemi, které spolu chuťově hrají!

Žádný z nich není stejný a každý z nich vás zaujme zcela jinak!

Špagety s krevetami a rajčatovou omáčkou

Tento pokrm je hotový za pouhých 15 minut. Doplněný křupavými krevetami, rajčaty a česnekem a vše upravené na másle! Prostě rychlá a snadná týdenní nebo víkendová večeře. Vyzkoušejte i další lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou.

Co budeme potřebovat

  • 300 g špaget
  • 1 žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžíce másla (nebo olivového oleje)
  • 6 stroužků česneku (nasekaných)
  • 500 g syrových krevet
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička soli
  • 400 g pasírovaných rajčat nebo marinara omáčky
  • 1 lžička bujónu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • špetka krystalového cukru
  • 160 ml mléka (nebo husté smetany)
  • strouhaný parmazán
  • extra čerstvá nasekaná petrželka

Postup

  • Těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu.
  • Ve velké pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude průhledná.
  • Vmíchejte česnek a smažte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), poté přidejte krevety s bazalkou a 1/2 lžičky soli.
  • Krevety smažte asi 2 minuty.
  • Rychle přidejte omáčku, bujón, petržel, cukr a zbývající sůl.
  • Před přidáním mléka (nebo smetany) nechte omáčku ještě minutu prohřát.
  • Pokračujte ve vaření další minutu, nebo dokud nejsou krevety propečené.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené a scezené, promíchejte je smetanovou rajčatovou omáčkou, dokud se nespojí.
Servírovací talíř se špagetami obalenými v rajčatové omáčce s opečenými krevetami.
Zdroj: marionskitchen.com

Krevety na česneku se špagetami

Špagety s krevetami a česnekem jsou rychlovkou, kterou lze zakousnou i při sledování filmu v pátek večer, jako zdravé křupky. Ale jestli nestojíte o nic zdravého tak si připravte smažený dietní hřích v podobě domácích brambůrek.

Co budeme potřebovat

  • 250 g špaget
  • 60 g másla
  • 500 g krevet
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky červené papriky
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2-3 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobu

Postup

  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin.
  • Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpusťte dvě lžíce másla.
  • Přidejte krevety, sůl a drcenou červenou papriku a za občasného míchání vařte, dokud nejsou krevety matně růžové, asi 2-3 minuty.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte zbývající máslo a česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi jednu minutu.
  • Přidejte citronovou šťávu, vodu z těstovin a parmazán. Míchejte, aby se vše spojilo.
  • Špagety přendáme na pánev a promícháme s omáčkou.
  • Navrch přidejte krevety a ozdobte petrželkou.

Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.

Tenké špagety s opečenými čerstvými krevetami ochucené voňavým česnekem.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Krevety s chilli a špagetami

Náš recept na lahodné chilli, krevety a česnekové špagety je dostatečně elegantním jídlem na večírek, ale i dostatečně lehkým pokrmem na to, abyste si ho mohli vychutnat k večeři během týdne.

Co budeme potřebovat

  • 280 g špaget
  • 200 g cukrového hrášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 1 velká červená chilli paprička (zbavená semínek a nakrájená nadrobno)
  • 24 syrových krevet (oloupaných)
  • 12 cherry rajčat (rozpůlených)
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • míchané salátové listy a křupavý bílý chléb k podávání

Na limetkový dresink

  • 2 polévkové lžíce čerstvého sýra
  • strouhaná kůra a šťáva ze 2 limetek
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup

  • Na dresink smíchejte v malé misce 2 lžíce sýra, nastrouhanou kůru a šťávu ze 2 limetek a 2 lžíce zlatého moučkového cukru a dochuťte solí a pepřem.
  • Uvařte špagety podle návodu na obalu. Na poslední minutu vaření přidejte hrášek.
  • Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vhoďte česnek, chilli papričku.
  • Vařte na mírnou teplotu asi 30 sekund, aniž by česnek zhnědl.
  • Vložte krevety a vařte na vysokou teplotu asi 3 minuty, dokud nezrůžoví.
  • Přidejte cherry rajčata a za občasného míchání vařte 3 minuty, dokud nezačnou měknout.
  • Těstoviny a cukrový hrášek dobře sceďte a poté vhoďte do směsi krevet.
  • Vhoďte hrst lístků bazalky, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s míchaným salátem pokapaným limetkovým dresinkem a teplým křupavým bílým chlebem.

Křupavý bílý chléb si můžete připravit doma, snadno a rychle. K tomu vám pomůže domácí pekárna, která veškerou práci udělá za vás, ale výsledek bude, jako z pekárny. Koukněte na naší recenzi a vyberte si tu svou.

Lahodné špagety ochucené pálivým chilli práškem.
Zdroj: olivemagazine.com

Špagety s krevetami a bílým vínem

Šťavnaté krevety promění toto snadné jídlo ze špaget na jídlo, které můžete připravit za méně než 30 minut pro jakoukoliv společenskou akci. Potřebujete si připravit další rychlé a chutné jídlo? Zkuste naše rychlovky k obědu.

Co budeme potřebovat

  • 200 g špaget
  • 25 g másla
  • 200 g syrových loupaných krevet
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml bílého vína
  • vymačkejte citronovou šťávu
  • malá hrst plocholisté petrželky (nasekané nahrubo)

Postup

  • Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  • Mezitím rozehřejte na pánvi malý kousek másla.
  • Když začne prskat, přidejte krevety a opékejte 1 minutu, dokud nezačnou měnit barvu.
  • Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu, zalijte vínem a přiveďte k varu.
  • Vmíchejte zbytek másla, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a poté vmíchejte nasekanou petrželku.
  • Když jsou těstoviny uvařené, sceďte a promíchejte s krevetami.
  • Těstoviny rozdělte do 2 misek, přelijte přebytečnou omáčkou a ihned podávejte.
Nejlepší omáčka z bílého vína obalující špagety a krevety.
Zdroj: pinchofyum.com

Jaké víno servírovat s krevetami?

Krevety se po celém světě podávají ve zdánlivě nekonečných variacích, od thajského až po součást nechvalně známé pizzy z mořských plodů. Tento nenáročný měkkýš je stejně všestranný jako kuře a stejně oblíbený, jak smažený, tak i restovaný v bohaté máslové omáčce.

Seznam odrůd krevet je téměř nekonečný. Není proto divu, že párování krevet a vína může být náročné i pro milovníky vína.

Zvažte slanost krevet. Čím více slané, tím méně suché by víno mělo být pro lepší vyváženost.
Zvažte region. Není divu, že vína, která pocházejí ze stejné oblasti jako krevety, se často k sobě dokonale hodí.
Zvažte sezónu. Krevety jsou tak všestranné, že se používají po celý rok jak v lehkých, letních pokrmech tak ve vydatných zimních dušených jídlech.

Návrhy na párování vína a krevet

Krevetový koktejl
Zvažte suchý ryzlink, který bude dobře hrát s křenovou složkou koktejlové omáčky.

Krevety zabalené ve slanině
Dubové bílé Chardonnay se k tomuto pokrmu dobře hodí, protože pomáhá vyvážit všechnu tu lahodnou, ale žízeň vyvolávající sůl.

Čínské knedlíky
Sázkou na jistotu je Sauvignon Blanc nebo Pinot Gris. Nebojte se však sáhnout po zajímavém Tramínu Gewurz.

Grilované krevety
Vydatné Chardonnay je slibnou volbou. V závislosti na intenzitě chuti grilovací omáčky na krevetách, může být i dobře vyvážený Cabernet Sauvignon, dobrou volbou.

Krevetová polévka
Pokud je to lehce pikantní polévka podávejte Pinot Noir. Pro intenzivní pikantnost vyzkoušejte Viognier.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X