Syrečky v těch nejlepších receptech na jednom místě. Dejte šanci tomuto aromatickému sýru

Tvargle, jak se syrečkům také říká, vzbuzují rozporuplné pocity.

Někdo je miluje a někdo nesnáší.

Připravili jsme si pro vás 7 lahodných receptů s olomouckými tvarůžky, díky kterým si je nakonec možná i oblíbíte.

Dobrou chuť!

Teplý bramborový salát s houbami a syrečky

Tento salát je neuvěřitelně dobrý! Kombinace brambor, tvarůžku, hub, hrušek a polníčku zní možná trochu podivně, ale nenechte se zmást. Výsledkem je totiž luxusní a zdravý pokrm, který zaujme nejednoho hosta.

INGREDIENCE

  • 400 g malých brambor
  • 400 g hub (žampiony, portobello nebo hlíva ústřičná)
  • 125 g olomouckých tvarůžků ,,kousky s restovanou cibulkou“
  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 hrušky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

POSTUP

  • Brambory dobře očistěte a i se slupkou je uvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly trochu pevnější, tedy nerozvařené, protože je budete ještě opékat.
  • Nechte vychladnout a je-li třeba, překrojte na menší kusy.
  • Houby očistěte a nakrájejte na kousky.
  • Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte brambory dozlatova.
  • Potom je přendejte do mísy a na pánvi opečte houby.
  • Pokud bude třeba, použijte trochu oleje navíc.
  • Jakmile houby změknou, přidejte k nim nakrájenou jarní cibulku a ještě chvilku opékejte.
  • Ke konci pečení přidejte tvarůžky a nakrájené hrušky.
  • Už jen krátce zahřejte, protože při dlouhém opékání by se hrušky začaly rozpadat.
  • Opečenou houbovou směs přidejte do mísy k bramborám, pokapejte octem a promíchejte.
  • Na talíři každou porci doplňte listy polníčku a ještě teplé podávejte.
Salát z brambor, syryečků, hub, polníčku a hrušek na talíři s vedle položenými vařečkami a miskou s polníčkem.
www.coronis.sk

Máme pro vás i další recepty na ty nejlepší saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!

Olomoucké tvarůžky v bramboráku

Ačkoli se nejedná o úplně nejzdravější pokrm, je to lahůdka! Syrečkům v bramborácích se slaninou se nedá odolat.

INGREDIENCE

  • 9 brambor
  • 4 vejce
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • majoránka
  • sůl
  • 150 g olomouckých syrečků
  • mletý černý pepř
  • 150 g anglické slaniny

POSTUP

  • Brambory očistěte a nastrouhejte na struhadle.
  • Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, koření, vejce a zamíchejte.
  • Nakonec přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
  • Na rozpálený olej dejte část směsi a k tomu položte plátek olomouckého syrečka, který opět zakryjte směsí a smažte z obou stran dozlatova.
  • Dobrou chuť!
Bramboráky plněné syrečky, ozdobené plátkem slaniny a rajčete.
www.dobruchut.aktuality.sk

Syrečkový tatarák s cibulkou

Úžasný a jednoduchý recept na tvarůžkový tatarák s cibulkou, který si přátelé tohoto aromatického zázraku oblíbí po prvním soustu. Rychlá příprava a běžné dostupné suroviny jsou jeho další velkou výhodou. Tak proč si ho nepřipravit rovnou dnes?

INGREDIENCE

  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 menší cibule
  • 3 lžíce nakrájené jarní cibulky nebo pažitky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • drcený kmín
  • mletý černý pepř
  • sušené chilli (volitelně)
  • 1 špetka sušeného tymiánu (volitelně)
  • sůl dle chuti
  • starší chléb na topinky
  • česnek na topinky (volitelně)

POSTUP

  • Polovinu syrečků nakrájejte na drobno, druhou polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle, tatarák se vám lépe spojí.
  • Menší cibuli nakrájejte také na drobno a také jarní cibulku nebo pažitku.
  • Přidejte mletý černý pepř a kmín, volitelně chilli a pořádně promíchejte.
  • Nezapomeňte přidat také lžíci hořčice a slunečnicový olej.
  • Nakonec dle chuti osolte.
  • Tatarák můžete podávat ihned, ale když ho necháte 2 hodiny odležet při pokojové teplotě, bude ještě lepší.
  • Podávejte na opečených topinkách, na které dle chuti můžete rozetřít česnek.
Dvě topinky obložené syrečkovým tatarákem.
www.recepty.simaco.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na tatarský biftek nejen z masa, ale i z cukety, hub či sladkých brambor a řepy!


Nakládané tvargle

Ochutnejte tuto delikatesu, která se skvěle hodí k pivu či vínu. Potěší i odpůrce typické vůně tvarůžků, protože zde není moc cítit.

INGREDIENCE

  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 větší cibule
  • 1 balení sušených rajčat v oleji
  • mleté chilli dle chuti
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 špetka soli
  • olej ze sušených rajčat podle potřeby

POSTUP

  • Cibuli nakrájejte na měsíčky a sušená rajčata na kousky.
  • Do kastrolu dejte zahřát slunečnicový olej, přidejte nakrájenou cibuli, sušená rajčata, mleté ​​chilli, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, a olej ze sušených rajčat.
  • Ohříváme na mírném ohni asi 10 minut při teplotě do 90 °C.
  • Nesmí se to smažit!
  • Nechte vychladnout.
  • Tvarůžky nakrájejte na čtvrtky a přidejte k vychladlé směsi.
  • Dobře promíchejte.
  • Naplňte do sklenic a zalijte zbylým olejem..
  • Uzavřete a dejte do chladničky minimálně na týden.
  • Podávejte k pivu, vínu nebo jen jako chuťovku pro návštěvu.
  • Užijte si to!
Naložené syrečky ve sklenicích.
www.varecha.pravda.sk

Smažené olomoucké syrečky

Kdo neochutnal, netuší, jaká je to dobrota! Připravte si obalované tvarůžky podle našeho receptu a zaručujeme vám, že si pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 8 kulatých tvarůžků
  • trocha hladké mouky
  • 1–2 vejce
  • strouhanka
  • olej na hluboké smažení

POSTUP

  1. Vejce rozšlehejte vidličkou v misce.
  2. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a rozehřejte.
  3. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.
  4. Tvarůžky nejprve obalte v mouce, pak ve vajíčku a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.
  5. Postupně smažte v rozehřátém oleji do zlatova.
  6. Servírujte s bramborami.
Smažené tvarůžky na talíři s tatarkou a bramborami.
www.najrecept.sk

Ke smažení tvarůžků se mohou hodit pánve s Thermo-Spotem. Mrkněte na recenze pánví Tefal a nechte se inspirovat!

Česnečka s olomouckými tvarůžky

Už jste někdy měli česnečku servírovanou s olomouckým syrečkem? Pokud ne, měli byste ji hned vyzkoušet! Skvěle zahřeje a ještě lépe chutná. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

  • 150 g slaniny
  • 3 cibule
  • 3 brambory
  • 1 lžička kmínu
  • sůl dle chuti
  • 8 stroužků česneku
  • pepř dle chuti
  • špetka majoránky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 4 olomoucké syrečky

POSTUP

  • Do většího hrnce dejte slaninu, nechte ji trochu opéct, poté přidejte kolečka cibule a osmahněte ji dozlatova.
  • Zalijte 1,5 litrem vody.
  • Přidejte kmín a brambory, osolte a vařte, dokud brambory nezměknou.
  • Polévku ochuťte pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a zalijte smetanou.
  • Vše spolu rozmixujte ponorným mixérem.
  • Do každé misky dejte jeden olomoucký syreček a zalijte česnekovou polévkou.
  • Podle chuti můžete ještě ozdobit opraženou slaninkou.
Polévka se syrečky ozdobená nakrájenou slaninkou a jarní cibulkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Opečená topinka se syrečkovou pomazánkou

Pomazánky na všechny možné způsoby patří ke snídaňové klasice. Do naší tvarůžkové pomazánky jsme přidali čerstvé ředkvičky a vajíčka, která jsou, stejně jako tvarůžky, dalším skvělým zdrojem bílkovin, což náš mozek skutečně ráno potřebuje a bez nich se mu nechce moc fungovat.

INGREDIENCE

  • 200 g čerstvého sýra žervé
  • 100 g olomouckých tvarůžků
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 4 ředkvičky
  • 2 lžíce pažitky nakrájené najemno
  • toastový chléb

POSTUP

  • Nastrouhané tvarůžky utřete s čerstvým žervou.
  • Přidejte vajíčka nakrájená na menší kostičky, nastrouhané ředkvičky a promíchejte.
  • Podle vlastní chuti můžete přidat trochu bílého pepře.
  • Se solí buďte však opatrní, tvarůžky jsou již slané.
  • Na pánvi nebo v topinkovači opečte chléb.
  • Každý krajíc natřete tvarůžkovou pomazánkou a posypte pažitkou.
  • Užijte si to!
Opečené tousty namazané tvarůžkovou pomazánkou na dřevěném prkýnku.
www.woman.sk

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na pomazánky ze syrečků. Kterou ochutnáte jako první!

Olomoucké tvarůžky se velmi často používají při přípravě teplých jídel a to buď ze samotných tvarůžků nebo se jimi doplňují či plní masa různých druhů, nejčastěji však maso vepřové.

Je možné je využít i při přípravě různých zeleninových a bramborových jídel. Olomoucké tvarůžky mají na rozdíl od ostatních sýrů jen velmi malý obsah tuku, proto jsou vhodné pro redukční diety.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X