Špenátová pizza z pivního těsta. ❤️ Budete potřebovat: 40 dkg hladké mouky, špetka soli, 1 dl mléka, 1 dl piva, 1 dl olivového oleje, 2 dkg sušeného droždí. Náplň: 50 dkg mraženého špenátu, 20 dkg anglické slaniny, 3 natvrdo vařená vejce, 2 syrová vejce, 1 cibule, kousek másla, mletý pepř, sůl..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg hladké mouky
- špetka soli
- 1 dl mléka
- 1 dl piva
- 1 dl olivového oleje
- 2 dkg sušeného droždí. Náplň: 50 dkg mraženého špenátu
- 20 dkg anglické slaniny
- 3 natvrdo vařená vejce
- 2 syrová vejce
- 1 cibule
- kousek másla
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladničce odležet
- Pak vyválíme na dva pláty nebo kruhy do dvou kulatých forem na pizzu a poklademe připravenou náplní
- Nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu zesklovatíme na rozehřátém másle, přidáme mražený špenát a krátce ho podusíme
- Pak ho osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme
- Pizzu pečeme v horké troubě asi 30 minut
- Obměna: Pizzu pokrytou špenátem ještě můžeme posypat strouhaným sýrem nebo rozdrobenou nivou či balkánským sýrem