Špenátová pizza z pivního těsta

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 dl mléka
  • 1 dl piva
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 dkg sušeného droždí. Náplň: 50 dkg mraženého špenátu
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 2 syrová vejce
  • 1 cibule
  • kousek másla
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladničce odležet
  2. Pak vyválíme na dva pláty nebo kruhy do dvou kulatých forem na pizzu a poklademe připravenou náplní
  3. Nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu zesklovatíme na rozehřátém másle, přidáme mražený špenát a krátce ho podusíme
  4. Pak ho osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme
  5. Pizzu pečeme v horké troubě asi 30 minut
  6. Obměna: Pizzu pokrytou špenátem ještě můžeme posypat strouhaným sýrem nebo rozdrobenou nivou či balkánským sýrem

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 13 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00