Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 barevné papriky,1 cibule,4 párečky
- 8 bílých klobás ke grilování
- 2 lžíce oleje
- 1 lžičku mleté papriky
- 150 g hořčice
- 150 g kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce octa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- pepř černý.
Postup receptu
- Papriky omyjeme, nakrájíme na kousky
- Párečky debrecínské nebo jiné nakrájíme na špalíčky
- Na grilovací jehly napícháme jeden konec bílé klobásy
- Pak na jehlu navlíkáme střídavě kousky párečků, barevných paprik, cibule a na závěr napíchneme druhý konec klobásky
- Vzniknou tak zajímavé špízy ve tvaru luku
- Olej rozmícháme s mletou paprikou, špízy jim potřeme a opékáme z každé strany asi 5 minut na rozpáleném grilu
- Barbecue omáčku připravíme smícháním kečupu, hořčice, worcesterské omáčky, octa a utřeného česneku se lžičkou oleje
- Grilované klobásky podáváme s různými druhy hořčice a grilovacích dresingů a barbecue omáčkou
- K tomuto se hodí bagetka nebo chléb, zeleninový salát
U nás se tyto špízky dělají obdobně, ale s česnekem napíchnutým mezi klobáskami. Musí být v celku je to výborné spestření pokud máte rádi česnek na jakýkoliv způsob.
Hmm, tak to je super inspirace na letní grilování. Určitě neodoláme a zkusíme díky.
Je to bomba teď jsme to dělali na chjdě a všichni jen mlsali:)