Špízy s bílou klobáskou na grilu

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 barevné papriky,1 cibule,4 párečky
  • 8 bílých klobás ke grilování
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku mleté papriky
  • 150 g hořčice
  • 150 g kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1/2 lžíce octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • pepř černý.

Postup receptu

  1. Papriky omyjeme, nakrájíme na kousky
  2. Párečky debrecínské nebo jiné nakrájíme na špalíčky
  3. Na grilovací jehly napícháme jeden konec bílé klobásy
  4. Pak na jehlu navlíkáme střídavě kousky párečků, barevných paprik, cibule a na závěr napíchneme druhý konec klobásky
  5. Vzniknou tak zajímavé špízy ve tvaru luku
  6. Olej rozmícháme s mletou paprikou, špízy jim potřeme a opékáme z každé strany asi 5 minut na rozpáleném grilu
  7. Barbecue omáčku připravíme smícháním kečupu, hořčice, worcesterské omáčky, octa a utřeného česneku se lžičkou oleje
  8. Grilované klobásky podáváme s různými druhy hořčice a grilovacích dresingů a barbecue omáčkou
  9. K tomuto se hodí bagetka nebo chléb, zeleninový salát

Komentáře

  1. U nás se tyto špízky dělají obdobně, ale s česnekem napíchnutým mezi klobáskami. Musí být v celku je to výborné spestření pokud máte rádi česnek na jakýkoliv způsob.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.